Naisten Pankki tukee ebolan vastaista työtä

Naisten Pankki osallistuu ebolan vastaiseen terveys­valistukseen viruksen eniten piinaamissa maissa Liberiassa ja Sierra Leonessa, joissa Naisten Pankilla on käynnissä useita hankkeita.

Naisten Pankin toiminnan perusidea eli kehitysmai­den naisten yrittäjyyden ja toimeentulon tukeminen pysyy voimassa, mutta kun kyseessä on ebolan kokoi­nen hätä, varoja voidaan suunnata poikkeuksellisesti muuhunkin työhön. Naisten Pankin ohjausryhmä hy­väksyi lokakuussa Kirkon Ulkomaanavun ehdotuksen muutoksesta.

Länsi-Afrikan alue-edustaja Leena Lindqvist kertoo, että lokakuussa aloitettiin Naisten Pankin Mother's Club Bensonville_P1080178rahoittamien Mother’s Clubien tiedotustoiminta ebolan leviämisen estämiseksi alueen yhteisöissä. Paikallisen terveysmi­nisteriön edustajan mukaan Naisten Pankin Mother’s Clubit ovat ensimmäisiä, jotka ovat aloittaneet tiedotta­misen ebolasta Buchananissa, joka on Liberian kolman­neksi suurin kaupunki.

“Ebola on vaikuttanut monin tavoin ihmisten elämään riskialueilla. Maassa liikkuminen on vaikeu­tunut, ja monissa perheissä perheenjäsenet eivät ole kuukausiin nähneet toisiaan. Moni tori ei ole auki, mikä on vaikeuttanut rahan ansaitsemista. Pelko on päällimmäinen tunne kaikilla. Toivomme, että tiedotus auttaa tähän”, Lindqvist toteaa.

Teksti: Tiina Toivakka

Julkaistu Naisten Pankin osavuosikatsauksessa  2014/2