Next Generation järjesti onnistuneen Eettisen viinintuotanto ja teatteri-illan

Naisten Pankin nuorten aikuisten ryhmä Next Generation järjesti torstaina 24.9. Eettisen viinintuotantoillan, jossa oli viinien asiantuntija, Eettisen kaupan puolesta ry:n kampanjakoordinaattori Anna Härri esittelemässä Reilun Kaupan viinejä ja kertomassa viinintuotannon eettisyydestä. Illassa maisteltiin yhteistyökumppaneiden tarjoamia kahta valkoviiniä ja neljää punaviiniä, ja koko osallistumismaksu ohjattiin Naisten Pankille.

Opimme illan aikana paljon viinintuotannon eettisistä ongelmista. Noin puolet Alkon myymistä viineistä on tuotettu Chilessä, Argentiinassa ja Etelä-Afrikassa, ja näillä alueilla tuotettuihin viineihin liittyy usein sosiaalisia ongelmia, kuten työntekijöille maksettava liian matala palkka, joka ei riitä elämiseen, ja ympäristöongelmia, kuten voimakkaita torjunta-aineita.

Opimme myös viineissä käytetyistä sertifikaateista, kuten Reilun kaupan ja luomusertifikaateista, sekä oikeaa viininmaistelutekniikkaa. Maistellut valkoviinit, kuten El Condor Torrentes Chardonnay – joka muuten on saanut nimensä Andien kondorikotkan mukaan – olivat kevyitä ja raikkaita, seurusteluunkin sopivia valkoviinejä. Punaviineistä jäi erityisesti mieleen Café Culture Coffee Mocha Pinotage, joka maistui täyteläiseltä ja jopa kahviselta.

Viiniesittely oli mielenkiintoinen tietopaketti viinintuotannosta, sertifikaateista ja maistelluista viineistä. Viiniesittelyn jälkeen osa osallistujista jäi vielä seuraamaan illan teatterinäytöstä LUCKY, joka oli hieno kertomus kolmikymppisten kaupunkilaisten parisuhteista, perhe-elämästä, työstä ja elämän merkityksestä. Siinä käytiin läpi ajoittain jopa inhorealistisella tavalla tunteiden kirjoa ja elämän haasteita, kuten päihderiippuvaisuutta, someaddiktioita ja velkaantumista, mutta mukaan mahtui myös huumoria ja naurua.

Kaiken kaikkiaan ilta oli onnistunut ja mukava, kiitos siitä kaikille osallistujille – illan osallistumismaksujen ansiosta olemme jälleen lähempänä Next Generationin tavoitetta, eli Naisten Pankin osaketta! Kiitos myös illan mahdollistajille; Anna Härrille asiantuntevasta esittelystä sekä yhteistyökumppaneille Norex Spiritsille, Arvid Nordquistille ja teatteri Viirukselle!

IMG-20150930-WA0009