Parkin elokuinen pop up -puistokahvila ravintolapäivänä Hämeenlinnassa

Hämeenlinnassa aloitimme tämän syksyn varsinaisen varainkeruun ravintolapäivänä 17.08.14. Järjestimme pop up -kahvilan keväällä uuteen uskoon laitetussa niin kutsutussa Puistokomitean kiviterassipaviljongissa, joka sijaitsee Hämeenlinnan vehreässä kaupunginpuistossa Vanajaveden rannalla.  Sää suosi tapahtumaamme – oli tyyntä ja aurinkoista.

Parkin pop up -puistokahvilassa oli tarjolla makeita maistuvaisia vuokaviinereitä, mokkapaloja, vaniljamuffinsseja sekä suolaisia sulhaspiirakoita kera munavoin ja kahvia, teetä sekä mehua.  Kysyntä suorastaan yllätti kahvilatiimimme. Onneksi olimme leiponeet reilusti: samalla vaivalla kuin leipoo vähän, voi leipoa enemmänkin -periaatteella. Etenkin kun K-Supermarket  Hätilä vielä ystävällisesti sponsoroi leivontatarvikkeitamme.

Kuuman kahvin toimittaminen puistoon puolestaan oli hieman haastavampaa, koska paviljongissa ei ollut sähköä. Omista ja lainapumpputermoskannuista huolimatta yksi tarjoilijattaristamme joutui lähtemään välillä kahvin keittoon ja näin ollen kahvilan vieraat joutuivat odottamaan lisäkahvin saapumista. Mutta niinhän se on, että hyvässä kahvilassa joutuu aina jonottamaan/odottamaan! Sitä paitsi kahvia odotellessa tarjoilijattaret ehtivät paremmin jakamaan tietoa Naisten Pankista! Ja mikäpäs siinä oli päivää paistatellessa ja ystävien kanssa jutellessa kiviterassin portailla upeaa järvi- ja linnamaisemaa ihastellessa; näin sanoisin suurimman osan kahvilan vierailijoista ajatelleen. Sillä ravintolapäivänä porukka on rennolla asenteella liikkeellä. Kahvilavieraat näyttivät muodostuvan neljästä ryhmästä – nimenomaan paikkaa katsomaan tulleista, eritoten Naisten Pankin takia tulleista, yleisesti ravintolapäivän ravintoloita kiertävistä sekä tietysti kahvittajien tuttavista. Toki satunnaisia ohikulkijoitakin mahtui mukaan, olihan sijainti keskeisen ulkoilureitin varrella.

Ravintolapäivät ovat mukavia tempauksia – ja mukavaa on, että Hämeenlinnassa jo yleisesti odotetaan, että myös Naisten Pankki pistää pystyyn jonkin ravintolan.  Eli aina on asiakkaita tulossa. Niin oli nytkin. Kysyntä suorastaan ylitti – jälleen – odotuksemme, koska kilpailijoitakin riittää; Hämeenlinnassakin kun nykyään järjestetään ravintolapäivänä toistakymmentä ravintolaa. Onneksi paikallinen lehdistö suhtautuu suopeasti ravintolapäivän uutisointiin .Tällä kerralla paikallislehdestä löytyi muun muassa  toimittajan laatima kartta, johon oli merkitty kaikki ravintolat, joten osa kahvilamme mainostuksesta hoitui tätä kautta luonnostaan.

Kannustan lämpimästi muitakin Naisten Pankkeja osallistumaan ravintolapäivään! Aina joukosta löytyy leivontataitoisia tai ruoanlaittokonkareita – ja ihmisten pitää kuitenkin jatkuvasti syödä! Panostus tietysti omien voimavarojen mukaan.  Hämeenlinnassa toteutimme kahvilan rutiinilla neljän hengen porukalla – lähtien paikan varauksesta, leivontatarpeiden kerjäämisestä leipomiseen, mainosten jakamiseen ja ravintolan pystytykseen sekä tarjoiluun ja siivoukseen. Pienistä yllätyksistäkin aina selviää –musikanttimme estyi tulemasta paikalle, mutta loppujen lopuksi kukaan tuskin koki jääneensä mitään vaille, vaikkei mainoksissa luvattua musiikkia ollutkaan.   Että siitä vain omaa ravintolaa suunnittelemaan ja keräämään varoja Naisten Pankin rahastoon tällä iloisella tavalla!

”Tarjoilijatar” Taija Pihlajaniemi
3-vuotiaan Hämeenlinnan aluesolun aktiivinen ohjausryhmäläinen ja puuhanainen

(Tekstistä lyhennetty versio on julkaistu myös Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 30.08.14.)

Kuva: Taija Pihlajaniemi