Toivoa tanssimalla: Tytti Karhu järjesti tanssitapahtuman, joka keräsi 3 000 euroa naisten tukemiseen

Naisia juhlamekoissaan.

Lahjoita

euroa


”Tottakai toivon, että voisimme nämä bileet järjestämällä olla esimerkkeinä muillekin Suomen tytöille ja naisille,” Tytti Karhu sanoo.

Viime vuodet ovat olleet monin tavoin raskaita ja epävarmuutta herättäviä. Toiset ovat lamaantuneet ja toisilla taas pysähtyneisyyden aika on saanut ajatukset laukkaamaan entistä villimmin.

Helsinkiläinen Tytti Karhu päätti toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa naisten tanssitapahtumasta, koska nyt jos koskaan tarvitsemme iloisia juttuja, jotka tuovat toivoa elämään.

Hän otti yhteyttä Helsingin Naisten Pankin paikallisryhmään, joka innostui yhteistyöstä.

Lopputuloksena heti naistenpäivän jälkeen perjantaina 10.3. järjestetty tanssitapahtuma yökerho Apollossa toi Naisten Pankille yli 3 000 euroa lipputuloja. Summalla 100 naista voi hankkia Ammatin!

Nainen pitelee taulunkehyksiä.

Tanssitapahtuma syntyi Tytti Karhun halusta tehdä jotain konkreettista.

Mistä kaikki alkoi?

Tytti kuvailee itseään palavaa maailmanparannushalua potevaksi naiseksi, psykoterapeutiksi, perhekodin entiseksi pitäjäksi, vauhdikkaaksi vaimoksi ja kolmen lapsen äidiksi.

Juuri lapset olivat epäsuorasti sysäyksenä aikuisten tanssitapahtuman ideoimiseen.

– Haluan olla esimerkkinä 16- ja 18-vuotiaille tyttärilleni siitä, että aina voi tehdä jotain!, Tytti kertoo.

Perheeseen kuuluu myös 11-vuotias poika, joten Tytin aika ei käy pitkäksi kotonakaan. Silti virtaa riittää.

– Tottakai toivon että voisimme nämä bileet järjestämällä olla esimerkkeinä muillekin Suomen tytöille ja naisille.

Nainen on naiselle enkeli

– Jotta jaksan työssäni terapeuttina, tarvitsen omaa vahvaa uskoa ja luottamusta elämään ja tulevaisuuteen, eikä se ole tällä hetkellä helppo tehtävä kenellekään meistä, Tytti kertoo.

Siksi Tytti halusi järjestää tanssitapahtuman Wonderful Women – DanceParty -tapahtuma oli ylistys naisille ja tanssille.

– Tapahtumalla ei ollut tarkoitus tehdä voittoa, vaan tuotto lahjoitettiin Naisten pankille.

Naisten Pankki kouluttaa naisia ammattiin ja yrittäjyyteen. Tavoitteena on, että naisilla on taloudellinen vapaus ja valta päättää omasta elämästään.

– Haluan uskoa siihen, että nainen on naiselle paras apu, tuki ja turva, Tytti kertoo.

Tytti keräsi porukan ystävistään, laittoi viidakkorummun laulamaan ja sai mukaan myös muita, naisten auttamisesta ja tanssista kiinnostuneita.

Ydinporukassa järjestäjiä oli noin 20.

 

Joukko ihmisiä yökerhon tanssilattialla.

Yökerho Apolon tanssilattia oli täynnä naisenergiaa.

Ilon, huvin ja toivon vuoksi

Tytin ja tiimin ideoimassa tanssitapahtumassa naiset voivat tavata toisiaan, verkostoitua, löytää uusia tuttavuuksia, luoda synergiaa ja tietysti tanssia.

Tapahtuman musiikkityyli on Hitmix eli tanssi- ja discohittejä 90-luvulta tähän päivään. Tanssimisen lisäksi tapahtumassa tulee olemaan mukavaa ja teemaan sopivaa oheistoimintaa.

– Halusimme tehdä jotain hauskaa yhdessä. Olla iloisia ja huolettomia edes muutaman tunnin ajan, nauttia musiikista, tanssista ja ihmisten kohtaamisesta, Tytti sanoo.

Hauskanpidon ohella tehdään myös hyvää ja luodaan toivoa naisille kautta maailman. Toistaiseksi bileet ovat ainutkertainen tapahtuma.

– Mutta mistä sitä koskaan tietää, Tytti virnistää.

Kirjoittanut: Satu Kanervo
Kuvat: Wonderful Women – DanceParty vapaaehtoiset

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tanssi Naiselle Ammatti 6.11. Suvelan kappelilla Espoossa

Ohjelma, joka päivittyy vielä: klo 12 Tervetuloa, infoa, Naisten pankin tuotteita ja esittelyä tapahtuman ajan klo 12.30-13.15 Gospel Dance, ohjaajana Mia Blomstedt n. 20 ensimmäistä, nuorten tila klo 13.30-14.15 Gospel Dance, ohjaajana...

Lue lisää