Jyväskylän lukupiiri, tammikuun tapaaminen 16.1.

Aloitamme uuden vuoden 2024 ja lukupiiritapaamiset tiistaina 16.1.2024. Tammikuun lukupiiritapaamisen kirja on Sirpa Kähkösen Mustat morsiamet. Lukupiiriin voit tulla vaikka et olisi vielä lukenut kirjaa. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lukupiiritapaamisessa voit tukea Naisten Pankin työtä viiden euron lahjoituksella. Kahvila Novelli tarjoaa lukupiirille kokoontumistilan, kun käytämme kahvilan tuotteita.

Jyväskylän lukupiiri, joulukuun tapaaminen 14.12.

Joulukuun tapaaminen toteutetaan Lempirunoni -teemalla. Tule mukaan ja jaa runo, joka on puhutellut, koskettanut, innostanut ja kannustanut. Voit myös miettiä minkä runon valitsisit jouluun liittyen. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lukupiiritapaamisessa voit tukea Naisten Pankin työtä viiden euron lahjoituksella. Kahvila Novelli tarjoaa lukupiirille kokoontumistilan, kun käytämme kahvilan tuotteita.

Jyväskylän lukupiiri, marraskuun tapaaminen 15.11.

Marraskuun lukupiiritapaaminen on keskiviikkona 15.11.2023. Keskustelemme Johanna Venhon romaanista Ensimmäinen nainen (WSOY, 2019). Voit myös lukea ja tuoda mukaan keskusteluun muita Sylvi Kekkosta käsitteleviä kirjoja. Lukupiiriin voit tulla vaikka et olisi vielä lukenut kirjaa. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lukupiiritapaamisessa voit tukea Naisten Pankin työtä viiden euron lahjoituksella. Kahvila Novelli tarjoaa lukupiirille kokoontumistilan, kun käytämme […]

Jyväskylän lukupiiri, lokakuun tapaaminen 10.10.

Lokakuun lukupiiritapaaminen on Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä, tiistaina 10.10. Hyppäämme tieteen, tiedekirjojen ja Nobelin palkintojen maailmaan, kun luemme ja keskustelemme Claudine Monteil´n teoksesta Marie Curie ja tyttäret (Minerva Kustannus, 2022) Mukaan voit tulla vaikka et olisi vielä lukenut kirjaa. Tapaamiseen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Lukupiirissä voit tukea Naisten Pankin työtä viiden euron lahjoituksella. […]

Jyväskylän lukupiiri 7.9. Vanhassa Pappilassa

Lukupiiri on kaikille avoin eikä tapaamisiin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit tukea Naisten Pankin työtä viiden euron lahjoituksella.

Kranssimyyjäiset

Naisten Pankki Jyväskylä pystyttää jälleen perinteisen kranssien myyntipöydän K-Supermarket Länsiväylän aulaan torstaina 3.11. klo 11 alkaen. Tule hankkimaan kranssi itsellesi tai vaikkapa haudalle pyhäinpäiväksi. Voit ostaa samalla myös Naisten Pankin joulukortteja. Kuvassa on uusi joulukorttimme, jonka on piirtänyt graafikko Oona Katajamäki. Tuotto menee kokonaisuudessaan Naisten Pankin hyväksi. TERVETULOA!  

Naisten Pankin avoin tapaaminen nyyttäripiknikillä

Tule mukaan perinteiselle nyyttäripiknikille kaikille avoimeen tapaamiseen, jossa startataan syyskausi, vaihdetaan kuulumisia ja suunnitellaan syksyn tapahtumia. Kokoonnutaan eväiden kera Kortteliklubille, jonka löydät Postin ja Cumuluksen välistä. Voit tuoda pientä syötävää tai naposteltavaa tai tulla muuten vain paikalle tutustumaan. Tervetuloa!

Namaste! Naistenpäivän tapahtuma 9.3. Jyväskylässä

Lämpimästi tervetuloa Maailma Silmussa -tapahtumaan, jossa juhlistamme kansainvälistä naistenpäivää yhdessä Jyväskylän Seurakunnan kanssa tutustumalla naisten elämään Nepalissa. Illassa mukana Krishna Maya Pathak Adhikari kertomassa oman tarinansa. Tilaisuudessa on mahdollisuus osallistua vapaaehtoiseen Kirkon Ulkomaanavun Ukrainan hätäapukeräykseen.    

Jyväskylä

Naisten Pankki Jyväskylä kokoaa yhteen vapaaehtoiset Jyväskylän alueella. Järjestämme sekä itse että yhdessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa vuosittain useita tapahtumia, joissa keräämme varoja kehitysmaiden naisten omaehtoisen toimeentulon tukemiseksi ja heidän perheidensä elinolojen kohentamiseksi. Jyväskylän Naisten Pankissa toimii useita aktiivisia toimintaryhmiä kädentaidoista kulttuuriin. Meillä toimii myös aktiivinen lukupiiri. Me naistenpankkilaiset käymme mielellämme myös kertomassa toiminnastamme eri tilaisuuksissa. […]

Upeaa olla mukana

(kuvassa:Saija Tolvanen (vas.) ja Riittakaisa Kässi) ”Olen miettinyt monta kertaa, miksi Naisten Pankki tuntuu niin läheiseltä. Ehkä siksi, että naisen on helppoa liittyä tunnetasolla tukemaan toisia naisia”, Jyväskylän vapaaehtoisryhmässä eli aluesolussa toimiva Saija Tolvanen kertoo. ”Ja on todella hienoa, että tämä on suomalainen keksintö!” ”Vapaaehtoistyötä voi tehdä monella tapaa. Kyllä sukkiakin voi kutoa, mutta itselleni […]