Päivätyökeräys

Päivätyökeräys on helppo tapa kerätä koko koulun voimin varoja naisten oikeuksien ja tasa-arvon puolesta.

Keräyksen järjestäminen on hauskaa ja helppoa!

Opettajille

Koulu voi itse päättää sopivan ajankohdan keräykselle. Oppilaat saavat valita yrityksen tai organisaation ja ottaa yhteyttä siihen, jossa ovat kiinnostuneita työskentelemään. Oppilas voi myös työskennellä kotona tai tuttavan luona, jos niin toivoo. Kannattaa kuitenkin kannustaa oppilaita olemaan aktiivisia – joskus päivätyökeräys voi poikia kesätyöpaikan.

Osallistumalla päivätyökeräykseen:
• oppilas saa arvokasta kokemusta työelämästä
• mielenkiintoisen ja opettavaisen päivän keskellä kouluarkea sekä
• hyvän mielen ja mahdollisuuden auttaa haitilaisia nuoria pääsemään kouluun

Oppilaskunnille

Keräys voi olla hauskaa ja luovaa yhdessä tekemistä! Vain mielikuvitus on rajana sille, mitä voitte porukalla saada aikaan ja vielä hyvän asian puolesta. Jos iltapäiväkahvimyyjäiset ja bileiden järkkäily on jo koettu, voitte kokeilla esimerkiksi urheilutapahtuman, leffaillan tai talviretken suunnittelua. Varoja voi kerätä vaikka pääsylipuilla, yhteistyökumppanisopimuksilla tai oheistuotteiden myynnillä. Kuitenkin pääasia on hyvä fiilis ja tekemisen meininki!

Kuinka toimia keräystä järjestettäessä?

Ilmoita luokkasi, koulusi tai oppilaskuntasi mukaan keräykseen sivun alalaidasta löytyvällä lomakkeella.

Tarvitset seuraavat tiedot ilmoittautuessasi:

•  keräyksen yhteyshenkilö
•  koulun (tai oppilaskunnan) yhteystiedot
•  keräyspäivä (jos tiedossa)

Ennen keräystä voit tutustuttaa oppilaat Naisten Pankin toimintaan. Se avaa uusia näkökulmia kehittyvien maiden lasten, naisten ja perheiden elämään.

Naisten Pankilla on vapaaehtoisten paikallisryhmiä n 35 paikkakunnalla ympäri Suomen – mielellämme järjestämme koulullenne paikallisen vapaaehtoisen kertomaan Naisten Pankin työstä aina kun se on mahdollista. Ilmoittautumisen jälkeen lähetämme yhteyshenkilölle ohjeet keräyksen järjestämisestä, kirjeen oppilaiden vanhemmille ja työnantajille sekä tilitysohjeet.

Keräyksen jälkeen

Opettaja kerää luokkansa oppilaiden palkat ja tilittää ne. Yritysten halutessa tehdä tilityksen suoraan meille, tarjoamme tilitysohjeet myös yrityksille. Keräyspäivän jälkeen saatte kunniakirjan, kiitoskirjeen ja somessa jaettavan bannerin arvokkaasta tuesta.

Kerromme mielellämme keräyksenne tuloksista myös Naisten Pankin sosiaalisen median kanavissa ja voimme tehdä jutun keräyksestänne verkkosivuillemme!  Keräyksestä voitte halutessanne tehdä monivuotisen projektin, jolla innostetaan koko koulu ja muita sidosryhmiä keräämään varoja yhteisen päämäärän hyväksi.

Suositeltu palkka oppilaan työpäivästä on 15 €.

Yksityisyydensuoja

Lisätietoa siitä, miten huolehdimme tietosuojasta ja miten käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja saat täältä. Sivuiltamme löydät myös henkilörekisteriselosteen.