#lahjoituslauantai

Lauantai 25.11. on järjestyksessään toinen #lahjoituslauantai Suomessa. Päivän tarkoituksena on tehdä auttamista näkyväksi, tärkeäksi ja jaetuksi. Lahjoituslauantai tuo yhteen suomalaiset järjestöt, jotka sosiaalisen median avulla kertovat, miten heidän työnsä kautta voi auttaa. Lisäksi päivä kannustaa kansalaisia – niin lahjoittajia kuin vapaaehtoisia – tuomaan itselle tärkeä asia esiin muiden inspiraatioksi.

Lahjoita naiselle Ammatti

euroa

Naisten Pankki on toista kertaa mukana #lahjoituslauantai -päivässä. Naisten Pankki tekee työtä kehitysmaiden naisten ja perheiden kanssa ja tukee siellä naisia omaan toimeentuloon ja yrittäjyyteen. Naisten Pankin voimavarana ovat tuhannet lahjoittajat ja tuhannet vapaaehtoiset kautta Suomen. Lahjoittajana voit valita osakkuuden, kuukausilahjoittamisen, kertalahjoittamisen tai tukea osallistumilla tapahtumiimme tai ostaa tuotteita Naisten Pankin työn hyväksi.

Naisten Pankin vapaaehtoiset järjestävät tapahtumia yli 60 paikkakunnalla kautta Suomen. He antavat aikaansa ja osaamistaan ja järjestävät yli 500 tapahtumaa ympäri vuoden. Kurkkaa sinua lähinnä olevat tapahtumat täältä:

Tapahtumakalenteriin >>

Miksi lahjoittaa Naisten Pankille?

Paula Pauniaho on Naisten Pankin osakas ja vapaaehtoinen.

Paula Pauniaho on Naisten Pankin osakas ja vapaaehtoinen.

Näin kertoo Paula Pauniaho, Naisten Pankin osakas ja vapaaehtoinen

– Tulin mukaan Naisten Pankin toimintaan hankkimalla ensin Naisten Pankin osakkeen. Siitä alkoi vapaaehtoistyö, josta olen saanut iloa ja uusia ystäviä sekä tunteen, että teen jotain kestävää kehitysmaiden naisten hyväksi. 

Naisten Pankissa voi räätälöidä juuri itselleen sopivan hyväntekijän mallin. Itse hankin yhteistyökumppaneita, neulon ja kävelen Ammatteja ja myyn joulutorilla.

Olen myös testamentissani muistanut Naisten Pankkia. Testamentti on kaunis tapa tehdä lahjoitus itselleen tärkeäksi kokemaansa kohteeseen.

Kun ihmisiä autetaan heidän kotikonnuillaan, heidän ei tarvitse lähteä vaeltamaan. Naisten Pankin pieni apu säteilee isosti koko perhekunnalle.

Miksi vapaaehtoiseksi Naisten Pankille?

Naisten Pankki on vapaaehtoisten perustama liike!

Naisten Pankki syntyi kourallisen sinnikkään vapaaehtoisen ideasta ja halusta tehdä jotain konkreettista kehitysmaiden naisten hyväksi. Vapaaehtoisten verkosto on vuosien saatossa kasvanut ja kehittynyt, mutta syyt vapaaehtoisuuteen pysyvät hyvin samanlaisina.  Tutkimusten mukaan vapaaehtoistyötä tekevät ihmiset ovat keskimäärin tyytyväisempiä ja voivat paremmin. Naisten Pankin vapaaehtoiset kuvaavat omaa haluaan vapaaehtoisuuteen näin:

Vapaaehtoistyö on ennen kaikkea yhdessä tekemistä. Työ on konkreettista ja ihmisen kokoista tekemistä. Siitä tulee tunne merkityksellisyydestä. Minun panokseni riittää, minun työlläni on merkitystä. Naisten Pankin työ voimaannuttaa niin meitä tekijöitä kuin saajiakin.
– Minna Naumanen, Naisten Pankki

Pääsen käyttämään osaamistani johonkin merkitykselliseen.
– Saara Lehmuskoski, Naisten Pankki

Kun antaa hyvälle pikkusormen, se vie koko naisen. Vapaaehtoistyö tuo myös itselle hyvän mielen.
– Liisa Kapanen, Naisten Pankki

Kun nainen voi hyvin ja tuntee olevansa arvostettu, koko perhe (ja laajemmin myös lähiyhteisö) voi hyvin. Tätä tavoitetta haluan olla tukemassa.
– Erja Mononen

Minulla on kaikkea, mutta joillakin ei ole mitään.
– Virpi Loikkanen

Haluan tukea kehitysmaiden lasten, erityisesti tyttöjen, oikeutta koulunkäyntiin. Uskon, että koulutus on merkittävin askel kohti sukupuolten välistä tasa-arvoa.
– Irja Kinnunen

Minua motivoi konkreettisuus: nainen saa ammatin ja perhe ruokaa. Ilahdun joka kerta, kun näen kuvia onnistuneista hankkeista. Liberian kanat ovat suosikkini. Pidän niitä myös vertauksena Naisten Pankille: kun olosuhteet ovat vastaiset, etsitään uusi tie.
– Kirsi Klaile

Meille pienillä asioilla on iso merkitys! Itse Ugandassa käyneenä näin konkreettisesti, miten voimaantuneita nainen osaa auttaa perhettään ja yhdessä he ilolla vievät hyviä asioita eteenpäin omassa yhteisössä. Tällainen laajentaa omaa näkemystä, miten maailma tässä ajassa makaa.
– Leena Vilppula

Kun itselläni on niin monet asiat hyvin, haluan auttaa myös muita. Omaan kasvuuni liittyy myös vastuullisuus muista ihmisistä niin tällä kuin toisella puolen maapalloakin.
– Amy Spiik

On miestenkin etu, että naisten ja lasten elämä paranee.
– Sinikka Lamminpää

Kun elämää on elettynä jo melkoinen matka, asiat yksinkertaistuvat: tärkeää on käyttää aikaansa mielekkäisiin asioihin.
– Sirkku Tukiainen

Saan itse voimaa ja energiaa siitä, kun tiedän, että kehitysmaiden sisaret myös voimaantuvat.
– Pirkko Huhtinen

Tule mukaan vapaaehtoiseksi Naisten Pankkiin >