Ammatteja syntyy uiden

Rauman Naisten Pankin Vesijumppamaratonissa kerätään varoja kehitysmaiden naisten ammattikoulutukseen ja yrittäjyyteen veden loiskeessa.

Yhdessä uiden ja jumpaten voi tehdä hyvää niin itselle kuin muillekin. Raumalla jo perinteeksi muodostuneet iloiset Ui Naiselle Ammatti -tapahtumat ovat kerta toisensa jälkeen keränneet innokkaan ja energisen joukon hyväntekijöitä uimahallille.

“Parhaimmillaan tapahtumaan on osallistunut yli 80 henkeä, ja tällöin altaissa onkin ollut jo todella tiivis tunnelma”, kertoo Rauman Naisten Pankin aktiivijäsen ja Rauman vesijumpista vastaava Pia Kutila.

Uutuusuikkareita ja rantamuotia altaan reunalla

Vesijumppien lisäksi tapahtuman ohjelmaan kuuluu vakionumeroina muun muassa uimapukunäytös, jossa on nähty upeina malleina mm. Rauman naisvoimistelijoita ja uimaseuran miesuimareita sekä suloisia pikku-uimareita.

Lisäksi WinNovan kampaaja- ja kosmetologiopiskelijat ovat osallistuneet tapahtumaan luomalla kävijöille uinnin päätteeksi upeita hiusföönauksia ja kevyitä ehostuksia. Viimeksi Letti-Matti ilostutti uimareita loihtimalla heille toinen toistaan hienompia lettikampauksia.

Rentoa yhdessäoloa urheilun lomassa

“Tunnelma tapahtumissa on aina iloinen ja rento“, Pia kertoo. ”Kaikilla on tapahtumassa iloinen mieli, mikä takaa leppoisan ja mukavan yhdessäolon tunnelman.”

Uimahallille ei tullakaan puku päällä pönöttämään, vaan pitämään hauskaa kivalla porukalla.

Seuraava tapahtuma on jo suunnitteilla ja sitä kaavaillaan pidettäväksi keväällä 2016, naistenpäivänä. Suunnitelmissa on, että tällöin uinnin ja jumpan päätteeksi kävijät voisivat nauttia ihanasta jalkahoidosta.

Kaikkiin Rauman Naisten Pankin järjestämiin Ui Naiselle Ammatti -tapahtumiin on vapaa pääsy ja jokainen uimari voi lahjoittaa Naisten Pankin keräykseen haluamansa summan. Tavallisesti lahjoituksista on kertynyt 400 eurosta jopa 800 euroon kerralla.

Teksti: Jaana Kokkonen

rauma_uinaiselleammatti

Tapahtumassa nähtiin mm. Rauman naisvoimistelijoiden pikkutähtösten tanssiesitys.

Kuva: Kaija Ulmanen