Aurinko nousee -kampanja kerää ammatteja kehitysmaiden naisille

SOL ja NP yhteistyössä: Aurinko nousee -kampanja kerää ammatteja kehitysmaiden naisille. Tiedote SOL Palvelut Oy:n ja Naisten Pankin yhteistyöstä.

7.2.2012

Aurinko nousee -kampanja on SOL Palvelut Oy:n tempaus kehitysmaiden naisten hyväksi.  SOL Palvelut haastaa koko konsernin henkilökunnan keräämään 300 ammattia kehitysmaiden naisille kevään 2012 aikana.

Toimitusjohtaja Peppi Kaira on nostanut yhteiskuntavastuullisen roolin globaalille tasolle. Kaira näkee naisten koulutuksen ja omaehtoisen toimeentulon keskeisiksi avaintekijöiksi kehitysmaiden yhteisöjen voimaantumisessa. Usein juuri pienyrittäjyys on avain köyhyyden kierteen katkaisuun. Kaira korostaa avussa kestävää kehitystä. ”On tärkeää, että autamme naisia ja sitä kautta perheitä ja yhteisöjä auttamaan itse itseään. Olemme tukeneet Naisten Pankin toimintaa ostamalla A ja B osakesalkut, joiden yhteissumma on 11 250 euroa.”

SOL on perheyritys, joka toimii myös kansainvälisesti. SOL työllistää noin 9000 henkeä Suomessa ja ulkomailla. Suomen tytäryhtiöt ovat koti-, kiinteistö-, siivous-, toimitila-, turva- ja vartiointipalveluja tarjoava SOL Palvelut Oy, pesulapalveluja tarjoava SOL Pesulapalvelut Oy ja henkilöstöpalvelualalla toimiva SOL Henkilöstöpalvelut Oy. Toimitusjohtaja Kairan mukaan tämänkaltaista haastekampanjaa ei yrityksen historiassa ole toteutettu ja tavoite on kerätä haastekampanjalla 300 ammattia neljän kuukauden aikana. Yhden ammatin hinta on 25 euroa.

Aurinko nousee -kampanja käynnistyy Ystävänpäivänä 14.helmikuuta ja päättyy 14. kesäkuuta 2012. SOL-pisteissä on Naisten Pankin keräyslippaita ja pankkisiirtoja.  Ammatti-lahjan voi ostaa myös internetin kautta linkistä: www.naistenpankki.fi.

Kirkon Ulkomaanavun yhteyspäällikkö Sari Meller iloitsee Aurinko nousee -kampanjasta ja alkaneesta yhteistyöstä. ”SOLlin arvot sopivat erinomaisesti yhteen myös Naisten Pankin arvojen kanssa. Iloinen työn tekeminen, arkiluovuus ja yrittäjyys kuvastavat hyvin toimintaamme sekä täällä kotimaassa että hankemaissa.”

Naisten Pankki on suomalainen rahasto, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Lahjoitetuilla varoilla tuetaan naisten taloudellista toimeentuloa, osaamista ja oikeuksia parantavia hankkeita. Naisten Pankki auttaa kehitysmaan naisia auttamaan itse itseään. Neljä vuotta sitten perustettu Naisten Pankki on kerännyt vajaa neljä miljoonaa euroa ja näillä varoilla on aloitettu 12 hanketta eri puolilla maailmaa, joiden vaikutuspiirissä on yli 40.000 ihmistä. Kirkon Ulkomaanavun hallinnoimalla Naisten Pankin voimavarana ovat aktiiviset vapaaehtoiset sekä lukuisat osakkaat, lahjoittajat ja yhteistyökumppanit.