Galleria FOGGA järjestää Unelmista totta -näyttelyn yhteistyössä Naisten Pankin kanssa 21.2. – 11.3.2012

image

Taide tulee lähelle, se saa tapahtumassa kasvot. Taiteilijat esittäytyvät ja kertovat itse työskentelystään tapahtuman avajaisissa ja Kansainvälisenä Naistenpäivänä Galleria Foggassa, Helsingin Pohjoisrannassa. Tempauksella kerätään varoja Naisten Pankin tekemään työhön kehitysmaissa. Kuvassa näyttelyyn osallistuvan Katariina Sourin työ Brain-Symphony, sekatekniikka, 2012.

Galleria Fogga on kotimaiseen nykytaiteeseen keskittyvä matalankynnyksen galleria.
Osa Unelmista totta – näyttelyn tuotosta lahjoitetaan Naisten Pankin hankkeisiin.

Taidetapahtumaan osallistuu suuri joukko kuvataiteilijoita, mutta myös Helsingissä asuva taidekeraamikko Leena Juvonen tuo näyttelyyn teoksiaan, reliefejä ja veistoksia, joihin hän yhdistää valokuvia. Hän polttaa kuvat keramiikalle siirtokuvamenetelmällä, joka mahdollistaa valokuvien vedostamisen kolmiulotteisiin muotoihin.

Turkulaisen taidemaalarin, kuvataiteilija Kristina Isakssonin maalausten lähtökohtana on aina luonto. Hänen työskentelyssään todellisuus kohtaa abstraktin ja kuva jää avoimeksi, siten katsoja voi itse luoda mielikuvan lopputuloksesta. Isaksson on seurannut Naisten Pankin toimintaa pitkään mielenkiinnolla. Tehtyään itse kaksi matkaa Nepaliin, taiteilija on vakuuttunut, että pienellä avulla voi saada paljon aikaan. Kun auttaa naista, auttaa samalla koko perhettä ja jopa koko sukua, hän summaa.

Katariina Souri osallistuu tapahtumaan uusimmilla maalauksillaan. Souri kertoo, ettei hän maalatessaan pyri välittämään ennalta pohdittua tietoista sanomaa, vaan keskittyy väreihin, valoon ja vaikutelmaan. Siirryttyään perinteisestä öljyvärimaalauksesta sekatekniikkaan, hänelle on tullut tärkeäksi ajan ja ajattomuuden kuvaaminen. Hänen teostensa lähtökohtana on usein vanha valokuva, hänelle tuntematon ja jo edesmennyt henkilö, mutta jonka kasvot Souri on halunnut ikuistaa omien mielleyhtymiensä pohjalta.

Lisätiedot;
Eeva-Liisa Kujala, galleristi
p. 040 775 3325
eeva-leesa.kujala(at)fogga.fi

Sari Meller, Yhteyspäällikkö
p. 050 326 3882
sari.meller(at)kirkonulkomaanapu.fi