Joensuulainen kaveriporukka järjesti hyväntekeväisyysillan kotonaan Naisten Pankille

Joensuussa joulukuussa järjestetyssä Hyväntekeväisyysillassa tarjottiin hyvää ruokaa ja musiikkia. Illan tuotto 260 euroa lahjoitettiin Naisten Pankille.

– Hyväntekeväisyysilta oli järjestyksessään kolmas. Ajatus syntyi kaveriporukassa, jota yhdistää kiinnostus kokkailuun, juhlien järjestämiseen ja hyväntekeväisyyteen, kertoo illan järjestelyistä vastaava Mitja Piipponen.

Iltoja on pidetty vuoden mittaan kolme, ja rahoja on kerätty eri hyväntekeväisyyskohteisiin. Joulukuisessa illassa kohteena oli Naisten Pankki.

– Se oli ollut mielessämme jo aikaisemmin. Naisten Pankki oli meille kaikille tuttu, mutta minä tiesin siitä eniten. Muutama vuosi sitten olin töissä F2F-tiiminvetäjänä Helsingissä Kirkon Ulkomaanavulla keräämässä rahaa Naisten Pankille, Piipponen kertoo.

Hyväntekeväisyysiltaan kutsuttiin eri-ikäisiä ihmisiä, järjestäjille tuttuja ihmisiä. Illalliskortti maksoi 20 euroa, jolla maksettiin osa ruokakuluista. Ohjelmassa oli ruoan, Naisten Pankin esittelyn ja live-musiikin lisäksi rentoa seurustelua. Osallistujia oli kolmisenkymmentä ja lahjoitettavaa kertyi 260 euroa.

– Ilta pidettiin minun kotonani, johon koko porukka sopivasti mahtui. Eniten aikaa vei ruoanlaitto, koska halusimme panostaa siihen. Tarjolla oli harvinaisia riistaruokia kuten hirven maksaa ja metsoa. Pukukoodeineen ja viineineen illasta tuli hieno. Seuraavaa iltaa ei ole vielä  lyöty lukkoon, mutta varmasti sellainen järjestetään. Kesäaikaan voisi järjestää isomman tapahtuman vaikka ulkona, Mitja Piipponen miettii.

kuvassa: Hyväntekeväisyysiltaa olivat järjestämässä Ilari Havukainen (oik.), Mitja Piipponen, Sini Mehtola, Mikael Kukkonen, Antero Koukku ja Ulla Koukku.

Teksti Tiina Toivakka Kuva Mitja Piipponen