Johanna kerää naisille Ammatteja pyhiinvaelluskävelyllä

Ensin syntyi idea lähteä kävelemään pyhiinvaellusreitti Portugalin Portosta Santiago de Compostelaan. Kuultuaan Kävele Naiselle Ammatti -tapahtumasta Johanna Sallinen päätti yhdistää oman kävelynsä valtakunnalliseen tempaukseen.

TUE JOHANNAN CAMINO-KÄVELYÄ >> 

Pitkät vaellukset ovat Johanna Salliselle tuttuja sillä hän on tehnyt niitä Suomen ja Ruotsin Lapin lisäksi myös Kilimanzarolle ja Himalajalle.

– Olin jo pitkään haaveillut pitkän matkan kävelystä ja nyt elämäntilanne sallii sen. Samalla haluan kohottaa kuntoa ja mietiskellä elämääni, Johanna Sallinen kertoo.

Sopivaksi kävelyreitiksi valikoitui suosittu pyhiinvaellusreitti Portugalissa. Noin 250 kilometrin pituiseen matkaan Portosta Santiago de Compostelaan kävelee yleensä 10-11 päivässä, mutta Sallinen on varannut siihen kaksi viikkoa. Päivämatka on arviolta noin 20 kilometriä.

– Jos kunto kestää ja aikaa jää, jatkan caminoa vielä Finnsterraan. Suomeen palaan 28.5., sillä vietän loppumatkasta muutaman päivän Porton kaupungissa. Itse kävelyurakka loppuu tuolloin 24.5.

                                                                                       Naisten Pankki mukana

Naisten Pankki valikoitui yhteistyökumppaniksi osin sattumankin kautta.

– Kuulin kun pari naista juttelivat uimahallissa ja mainitsivat osallistuvansa Kävele Naiselle Ammatti –tapahtumaan. Nimi kuulosti hauskalta ja ryhdyin ottamaan selvää asiasta.

Innostuin huomatessani, että tapahtuman avulla kerätään varoja kehitysmaan naisille, ja silloin syntyi ajatus yhdistää oma kävelyni tähän tempaukseen, Johanna Sallinen kertoo.

Johanna Sallinen lahjoittaa jokaisesta itse kävelemästään kilometristä euron Naisten Pankille. Sen lisäksi hän haastaa kaikki muutkin kävelemään ja lahjoittamaan 7.5.-24.5. välisenä aikana joko euron /kilometri tai muun sopivaksi katsomansa summan.

– Tärkeää ei ole matkan määrä, vaan osallistuminen. Halutessaan voi ottaa omasta kävelystä kuvan ja lähettää sen julkiselle Facebook –matkasivuilleni . Päivitän sinne omia kuulumisiani matkan varrelta.

– Osallistua voi kävelyn sijaan vaikka uimalla, juoksemalla tai soutamalla, mikä vaan itselle tuntuu hyvällä. Tärkeintä on yhdessä osallistuminen, Johanna Sallinen korostaa.

TUE JOHANNAN CAMINO-KÄVELYÄ >> 

Kävele Naiselle Ammatti 2018 -sivulle >>

Teksti Tiina Toivakka Kuva Johanna Sallinen