Laulamalla varoja Naisten Pankin toimintaan

Kuopiossa toimiva Lauluklubi Maestra kokoaa viikoittain 150 laulajaa laulutunneilleen ja kuoroihinsa. Laulajia on lapsikuorolaisista senioreihin. Osa laulajista laulaa omaksi ilokseen, osa harjoittelee määrätietoisemmin tai hakee haasteita moniäänisestä kuorolaulusta. Musiikki vaihtelee laidasta laitaan jazzista oopperaan, kansanlaulusta iskelmään ja poppiin. Toimintaa johtaa motto: silkkaa laulamisen iloa!

Maestran Joululaulajaisiin 9.12.2013 Kuopion kaupungintalolle saapui pari sataa laulajaa eli täysi salillinen. Maestran ja Naisten Pankin yhteistyö oli jo toinen vastaavanlainen: Maestra laulattaa ja Naisten Pankki kerää varoja tilaisuuden tarjoilujen kautta.

Tilaisuuden aluksi oli tarjolla glögiä ja pipareita Naisten Pankin toiminnan hyväksi. Varsinaisen tilaisuuden aloitti kolmen kuoron minikonsertti, jonka jälkeen laulettiin joululauluja yhdessä kaikkien osallistujien kanssa. Kirkon joululaulutilaisuuksista poiketen Maestran joululaulajaisissa laulettiin myös tonttu- ja joulupukkilauluja. Parhaiten joulun tunnelmaan herkisti kuitenkin vanha tuttu, säestyksettä päätökseksi laulettu Maa on niin kaunis.

Maestran arvot voi kiteyttää kahdella lauseella: laulu kuuluu kaikille ja laulu tekee hyvää. Ensimmäinen näkyy siinä, että mukaan saa tulla kuka vain, joka haluaa laulaa ja oppia lisää. Jälkimmäinen kertoo kahdesta asiasta. Laulaminen lisää itsessään hyvinvointia mm. energisoimalla ja voimauttamalla, mutta laulaminen tekee hyvää myös siten, että Maestralaulajat vierailevat paikallisissa palvelutaloissa ja laitoksissa laulattamassa. Maestralaulajat myös osallistuvat yhteistyökumppanien tapahtumiin ja järjestävät itse tapahtumia, joissa kerätään varoja hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoja Lauluklubi Maestrasta tästä.

Teksti: Jaana Turunen

Kuva: Eila Peltokangas-Lommi