Lempeästi letittäen

Naisten Pankin varainhankinnassa vain taivas on rajana. Niin monenlaisia tempauksia on eri puolilla Suomea järjestetty. Raumalla kutsuttiin vesijumppamaratoniin paikallinen julkkis Matti Airola.

Matti Airolan Isin ja tyttöjen lettikirja nousi ilmestyttyään vuoden myydyimpien tietokirjojen joukkoon. Nyt on ilmestynyt jatko, teemana bileet. Isi, Matti Airola, sekä tyttäret Kerttu 5 v. ja Maisa 8 v. ovat jo tottuneet julkkispyöritykseen.

Työkseen isi myy hanoja ja järkkäilee kylppäriremontteja LVI- alan yrityksessä, joten letitys piti opetella ihan itse. Nyt Matti on näppäräsorminen innovaattori, joka myös blogeissaan neuvoo, miten loihtia upeita kampauksia.

Matti osallistui varainkeruuseen piristämällä osallistujien päivää lettikojullaan. Naisten Pankin toimintaan hän oli tutustunut sosiaalisessa mediassa sekä Rauman aktiivisten vapaaehtoisten kautta.

– Järjestö tekee hyvää työtä tyttöjen aseman parantamiseksi, oli Matin vahva motiivi olla mukana. Omia tyttöjäänkin Matti kiittelee. He ovat osallistuneet innokkaina niin tuntikausia kestäviin kuvauksiin, haastatteluihin ja erilaisiin tapahtumiinkin.

– Ainakin tästä ajasta jää hienoja muistoja ja tytöille rutiinia jopa TV- haastatteluihin, isi summaa viime vuosien huikean kiinnostuksen. Ja mikä mukavinta, toiminta ei ole herättänyt vielä kenessäkään someraivoa tai vihapuhetta.

– Onhan tämä positiivinen asia ja kirjakin on helppo antaa lahjaksi, Kertun ja Maisan ihana isi uskoo.

Teksti: Ritva Norrgrann

Kuva: Anna Autio / Isin ja tyttöjen lettikirja