Naisten Pankille sarjakuvia opinnäytetyönä

Humanistisen ammattikorkean opiskelijat tuottivat osana opinnäytetyötään kaksi sarjakuvaa Naisten Pankille.

Trista Ramberg ja Julia Zikit Lind opiskelevat Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja ovat kevään aikana valmistumassa yhteisöpedagogeiksi. Vaikka he asuvatkin erillä puolilla Suomea ja välillä eri puolella maailmaa, päättivät he yhdistää voimansa opinnäytetyössään, jossa he tuottivat sarjakuvaa Naisten Pankille.

Trista ja Julia tahtovat tuottaa uudenlaisia viestintätapoja ihmisoikeusjärjestöille. Opinnäytetyössään he tuumimat voisiko ihmisoikeusasiat jäädä paremmin mieleen, kun ne lukee sarjakuvamuodossa.

 

Trista R

Trista Ramberg on lähtöisin Etelä-Suomesta ja tällä hän hetkellä asustelee Rovaniemeltä. Trista opiskelee Humanistisessa ammattikorkeakoulussa neljättä vuotta.  Koulutuksensa ohella hän on ottanut kuvataiteiden peruskurssin avoimesta yliopistosta, eli kynä pysyy hyvin kädessä. Kiinnostus ihmisoikeusasioista inspiroi Tristaa tekemään opinnäytetyötä sen parissa. Oheinen sarjakuva on Tristan ja hänen opiskelukaverinsa opinnäytetyön tuotos Naisten Pankille. Opinnäytetyössä he mittaavat kuinka Naisten Pankki voi käyttää sarjakuvaa. Tristan muita kuvituksia voi käydä kurkkaamassa tästä linkistä: ramramtrim.tumblr.com.

 

 

 

Julia

Julia Zikit Lind asuu Espoossa  ja puolet vuodesta Israelissa.  Israelissa ollessaan Julia kiinnostui ihmisoikeusasioista ja tuotti sarjakuvaa palestiinalaisten oikeuksista.  Nyt hän tekee opinnäytetyötään Humanistisessa ammattikorkeakoulussa.  Opinnäytetyössään Julia yhdessä opiskelukaverinsa kanssa teki sarjakuvamateriaalia Naisten Pankille, pyrkien mittaamaan sitä miten ihmisoikeusjärjestöt voivat käyttää sarjakuvaa.  Lisää Julian kuvituksia löytyy oheisesta linkistä: juliazikitlind.tumblr.com.

(Kuvassa Julian vierellä näkyy Tristan sarjakuva.)

 

 

 

 

Yläkuva: www.muistikuvat.fi
Henkilökuvat: Naisten Pankki

Julian sarjakuva
Julian sarjakuva Naisten Pankki

Tristan sarjakuva

Tristan sarjakuva