Naisten Pankin kahvit ja teet tulevat myyntiin S-Ryhmän kauppoihin

Kahvipaketteja ja pullalautanen.
Naisten Pankki on tehnyt sopimuksen Kahvi Charlottan kanssa Naisten Pankin kahvin ja teen toimittamisesta yli 100 Prismaan, S-marketiin ja Food Market Herkkuun. S-ryhmän kahvitilaus on Naisten Pankin koko historian suurin tuoteyhteistyö.

Naisten Pankin kahvia ja teetä voi pian ostaa S-ryhmän kaupoista ympäri Suomen.   

Jokaisesta myydystä kahvi- ja teepaketista tilitetään lahjoitusosuus Naisten Pankille kehittyvien maiden naisten koulutuksen ja yrittäjyyden edistämiseen. Nyt tilatut kahvi- ja teemäärät tuottavat parhaimmillaan yli 30 000 euron lahjoituksen Naisten Pankin hankkeisiin. 

Yhteistyö S-ryhmän kanssa on Naisten Pankille erittäin merkityksellistä. Se on luottamuksen osoitus tekemäämme työtä kohtaan ja samalla mahdollisuus tuoda Naisten Pankki lähelle monen ihmisen arkea. Niinkin yksinkertaisella teolla kuin kahvia ja teetä ostamalla pääsee osaksi tätä upeaa verkostoa, joka parantaa naisten asemaa kehittyvissä maissa, toteaa Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Saara Lehmuskoski.  

Naisten Pankin kahvi tulee myyntiin yli 100 Prismaan, S-marketiin ja Food Market Herkkuun kaikkialla Suomessa.  

Valikoimassa on kahvia ja teetä

Suomessa kahvia juodaan enemmän kuin missään muussa maassa, kun kahvin kulutus suhteutetaan väestön määrään. Suomalaiset kuluttavat paahdettua kahvia vuosittain lähes 10 kg henkeä kohden.  

Naisten Pankin kahvi on pienviljelijä Marie Nakao Sasakin tuottamaa tummapaahtoista 100 prosenttista arabica papu- ja suodatinkahvia brasialaisista Red Catual -pavuista. Marie Nakaon Catanduva-tila sijaitsee Patos de Minasissa Cerrado Mineiron alueella 1030 metrin korkeudessa.  

Perheellä on pitkä kahvinviljelyhistoria. Se tuottaa sosiaalisesta- ja ympäristönäkökulmasta vastuullisia tuotteita. Kahvin paahtaa Suomessa Kahvi Charlotta. 

Teevalikoimassa on kiinalaista maustamaton vihreää teetä sekä intialainen maustamaton musta tee. 

Naisten Pankki edistää yrittäjyyttä 

Naisten Pankki on perustettu vuonna 2007 vahvistamaan naisten ja heidän perheidensä asemaa kehittyvissä maissa. Se kouluttaa naisia ammattiin ja yrittäjiksi. 

Naisten Pankin säästö- ja lainaryhmät sekä osuuskassat tarjoavat naisille mahdollisuuden nostaa lainoja markkinahintoja halvemmalla ja pääasiassa ilman vakuuksia.  

Naisten Pankki on kerännyt toimintansa aikana yli 20 miljoonaa euroa naisten aseman vahvistamiseen. Yli 92 000 naista on saanut ammatin ja toimeentulon, ja 460 000 lasta on saanut turvatumman elämän. 

Lisätietoja: 

Terttu Taurula-Snell, Naisten Pankin vapaaehtoinen 

puh: 050 680 36 

Marjaana Saarikoski, yhteysjohtaja, SOK Viestintä ja yhteiskuntasuhteet
puh: 050 662 84