Naisten Pankin ostosuositus: käytetyt korut ja korkokengät 

Yhden turhake on toisen löytö. Näin on todettu niin Järvenpäässä kuin Lahdessakin, joissa viimeisen parin vuoden aikana on kerätty varoja Naisten Pankin työhön kirppismyynnein. Lahdessa kauppansa ovat tehneet käytetyt korut ja Järvenpäässä korkoa on kartutettu koroilla Naisten Pankin keräystuottoihin.  

Lähtölaukaus korkkarikirppikselle kajahti Järvenpään Korkkarijuoksujen kopinasta pari vuotta sitten. Heti toisena kirppisvuotena korkkarit saivat seurakseen käsilaukut. ”Ihmiset ovat mielellään lahjoittaneet sekä korkokenkiä että laukkuja hyvään tarkoitukseen ja moni on tehnyt kirpparilta myös loistolöytöjä. Kirpputori on siis tuonut monenlaista iloa,” kertoo Riitta Hautala Järvenpäästä.

Kirppareiden järjestäminen vaatii työtä, ei kuitenkaan kohtuuttomasti. Järvenpäässä kenkiä on voinut ennakkoon toimittaa muutamaan keräyspisteeseen tai tuoda myyntiin suoraan tapahtumaan. Lahdessa korukirppiksiä on järjestetty useampana kesäiltana, joten myyntiporukan lisäksi on tarvittu myös kirppispaikan varaajaa. Etukäteen koruja on pitänyt kerätä, lajitella ja hinnoitella.

Sekä Järvenpäässä että Lahdessa Naisten Pankin tapahtumat on järjestetty isompien tapahtumien yhteyteen, jotka ovat keränneet runsaasti ostovoimaa. Korkkarijuoksut ja -kirppis ovat osa Järvenpään kukka- ja puutarhamessujen keväistä ohjelmaa. Lahdessa koruja on myyty kesätiistaisin peräkonttikirppiksillä satamassa. ”Ostajille ja myyjille on taatusti mukavaa, että saavat olla Lahden kauneimmassa paikassa kesäiltaa viettämässä,” Seena Ikonen kuvaa.

 

Kipaise korot kesään: Korkkarikirppis ja -juoksut Järvenpään kukka- ja puutarhamessujen yhteydessä lauantaina 23.5.2015 klo 10-15.

Teksti: Mari Kankaanranta

Kuva: Anu Uhlenius