Naisten Pankin vapaaehtoiset ideoivat varainhankintaa

image

Lähes 50 Naisten Pankin aktiivista vapaaehtoista kerääntyi Katajanokalle Helsinkiin lauantaina 28.1.2012 ideoimaan varainhankintaa. Paikalle saapui aluesolujen edustajia viideltätoista eri paikkakunnalta.

Päivän aikana esiteltiin Naisten Pankin varainhankintaa niin Kirkon Ulkomaanavun kuin myös vapaaehtoisten näkökulmasta. Intoa yhteiseen tehtävään oli valamassa muun muassa Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Ritva Ohmeroluoma, perustajajäsen Satu Mehtälä ja Kirkon Ulkomaanavun toiminnanjohtaja Antti Pentikäinenkin.

Tilaisuudessa tuotiin esille monia erilaisia tapahtumakonsepteja, joilla Naisten Pankin aluesolut voivat hankkia tuloja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi. Uusia yhteistyömahdollisuuksia on luotu muun muassa Golfliiton, Lady Linen ja Nordean kanssa.

Myös aluesolut pääsivät jakamaan innovatiivisimpia varainhankinnan keinojaan, joista monet aikaansaivatkin riemuisan vastaanoton. Kymmeniätuhansia euroja on kerätty niin gaalailtojen, käsityötalkoiden, korukirppisten, yrittäjäbrunssien kuin lipaskeräystenkin kautta. Nyt nämä mainiot toimintamallit konseptoidaan muidenkin aluesolujen käyttöön.

Lahtelainen Seena Ikonen ehtikin jo kirjoittaa blogissaan: "Oli tosi kiva päivä! Tykkäsin." Samoilla mielin tuntuivat olevan monet muutkin osallistujat. Naistenpankkilaiset ympäri Suomen ovat nyt intoa täynnä! Eipä aikaakaan kun saadaan neljän miljoonan kerätyn euron raja rikki.