Naisten Pankki haastaa kävelemään Ammatteja

Julkaisuvapaa 3.9.2014

Naisten Pankki järjestää tänä vuonna viidettä kertaa kaikille avoimen Kävele Naiselle Ammatti
-tapahtuman, jonka valtakunnallisena tavoitteena on kerätä kehitysmaiden naisille 2 100 Ammattia.

Sunnuntaina 14.9. toteutettavassa hyvän mielen tapahtumassa kävellään erimittaisia reittejä. Mukaan voi tulla joko yksin, perheen kanssa tai ryhmässä ja haastaa myös kaverit mukaan.

Tapahtuman tuotoilla tuetaan kehitysmaiden naisten koulutusta, toimeentuloa ja yrittäjyyttä. Tapahtuman yhteydessä voi lahjoittaa esimerkiksi 30 euron arvoisen Ammatin, jolla yksi nainen pääsee kestävän toimeentulon alkuun tai 50 euron arvoisen Yrittäjyyskoulutuksen, jonka avulla yksi nainen saa eväät menestyvän liiketoiminnan harjoittamiseen.

Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen on yksi vapaaehtoisyhteisön yli 3000 aktiivisesta jäsenestä. Hän toteaa seitsenvuotiaan järjestön todistaneen toiminnallaan, miten paljon innostus ja halu auttaa saavat aikaan.

– Sunnuntaina 14. syyskuuta kävellään ja kerätään rahaa naisten ammattikoulutukseen. Kävely on tunnetusti terveellistä ja tekee hyvää. Nyt se tekee hyvää niin kävelijöiden sydämelle kuin kehitysmaiden naisten elämälle, Meriläinen toteaa.

– Pienistä puroista kasvaa suuri virta. Naisten Pankki on jo kerännyt kehitysmaiden naisille lähes seitsemän miljoonaa euroa toimintansa aikana.

Tapahtuman tsempparina toimii tällä kertaa kirjailija Anja Snellman, joka on jo pitkään tukenut Naisten Pankin toimintaa.

Kävele Naiselle Ammatti -tapahtuman valtakunnalliset yhteistyökumppanit ovat tänä vuonna Fazer, DNA ja EY. Tapahtumalla on lisäksi paikallisia yrityskumppanuuksia.

Mukana on 27 paikkakuntaa, joista kullakin järjestetään oma kävelytapahtumansa: Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Loviisa, Maarianhamina, Mikkeli, Oulu, Pertteli, Pietarsaari, Pori, Porvoo, Rauma, Rovaniemi, Savitaipale, Turku, Tuusula, Vaasa, Valkeakoski, Varkaus ja Ähtäri.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Lisätietoja:

Jaana Hirsikangas
jaana.hirsikangas(at)kirkonulkomaanapu.fi
040 704 6726

Reetta Meriläisen haastattelupyynnöt:
reetta.merilainen(at)naistenpankki.fi

Naisten Pankki kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, jonka voimavara ovat aktiiviset vapaaehtoiset sekä lukuisat osakkaat, lahjoittajat ja yhteistyökumppanit. Naisten Pankin rahastoa hallinnoi Kirkon Ulkomaanapu.

Naisten Pankki on kerännyt vajaan seitsemän vuoden toimintansa aikana jo lähes seitsemän miljoonaa euroa kehitysmaiden naisten oikeuksien, toimeentulon ja yrittäjyyden tukemiseksi. Naisten Pankki tukee hankkeita tällä hetkellä yhteensä 12 eri maassa. Kirkon Ulkomaanapu vastaa hankkeiden toteutuksesta. Hankkeissa on mukana lähes 15 000 naista.