Naisyrittäjät pitävät yhtä

Hyvinkääläinen hyvinvointi- ja kauneushoitolan omistaja Susanna Karanoja-Holmqvist halusi auttaa kehitysmaiden naisyrittäjiä toteuttamaan suunnitelmansa. Omat kokemukset yrittäjyyden alkuvaiheen haasteista loivat pohjaa avun tarjoamiseen ja hyvän jakamiseen. 

Ensivaiheen tuki tärkeää yrityksen perustamiselle

Karanoja-Holmqvist sai aikoinaan hyvin vähän apua tai tukea oman yrittäjyyden alkutaipaleella. Yritysneuvonnan epäilevä suhtautuminen esti Starttirahan saamisen ja asianmukaisen neuvonnan. Esteistä huolimatta yritys syntyi ja on toiminut virkeästi Hyvinkäällä jo 3,5 vuotta.

Omat kokemukset osoittivat, että pienikin tuki voi auttaa toista yrittämään ja uskomaan omaan ideaan.

-Annan tämän avun ilomielin ja varsinkin naiselle. Merkittävänä pidän myös avun viemistä perille asti. On todella tärkeää, että naiset saavat koulutusta ja oppivat yrittäjyyden taitoja, oikeudenmukaisuutta sekä pitämään itsestään ja lapsistaan parempaa huolta, Karanoja-Holmqvist sanoo.

Naisten Pankin toiminta tutuksi ystävän kautta

Karanoja-Holmqvist kuuli Naisten Pankin toiminnasta alun perin ystävänsä kautta.

Marjaana Lipsonen oli jo aiemmin kertonut minulle Naisten Pankin toiminnasta ja saanut minut vakuuttumaan sen toiminnan korkeasta laadusta, kuten että tuotto menee lyhentämättömänä kohteisiin ja että rahojen käyttöä valvotaan asianmukaisella tavalla.

Naisten Pankin Hyvinkään jaoston perustajajäsen Marjaana Lipsonen kertoi myös tulevasta naistenpäivän iltajuhlasta, jolla Hyvinkään seudun Naisten Pankin toiminta keräisi rahaa kehitysmaiden naisten koulutukseen.

tiedote1

Susanna Karanoja-Holmqvist Naistenpäivänä Kauneushoitolassaan

Jokainen lahjoitus on tärkeä

Koska Karanoja-Holmqvist ei pystynyt lahjoittamaan suoraan rahaa, hän järjesti oman naistenpäivän tempauksen omassa hoitolassaan.  Päivän aikana tehdyistä hoidoista saatu raha lahjoitettiin Naisten Pankille.

Lisäksi hän haastoi mukaan muita hoitoalalla työskenteleviä yrittäjätuttaviaan, jotka lahjoittivat kukin parhaaksi katsomansa summan.

Tempaus ja naisten yhteinen ponnistus kanssasisarien tukemiseksi herätti kiinnostusta myös laajemmin ja aiheesta tehtiin uutinen alueen Viikkouutiset-nimiseen paikallislehteen.

Yhdessä lahjoituksista kertyi monta ammattia ja konkreettista oman elämän ja toimeentulon suunnitelmaa kehitysmaiden naisyrittäjille.

 

Teksti: Jaana Kokkonen

Kuva: Susanna Karanoja-Holmqvist

Tuo yrityksesi mukaan Minulla on #suunnitelma-kampanjaan! Ota yhteyttä:

naistenpankki(at)kirkonulkomaanapu.fi

tiedote1kuva1