Jalat maassa – pää pilvissä -konserttituotolla 51 ammattia

image

Naisten Pankin konsertti Tampereella oli menestys. Telluksen Jalat maassa-pää pilvissä -konsertti oli loppuunmyyty ja tunnelma katossa! Tuotoilla hankittiin 51 ammattia kehitysmaiden naisille.

Ensimmäinen puoliaika oli tunnelmaltaan vakava. Alkuosan laulut kertoivat Telluksen luopumisesta, pelosta sekä urheudesta. Taitava nokkahuilukvartetti Scaramella ilahdutti yleisöä keskiaikaisilla sävelillään. Juha Hurmeen dinosauruksia vilisevä, pimeyttä käsittelevä puhe sekä Duo Hurmeen ja Tellu Turkan hurjanpuoleiset mustan huumorin sävyttämät kaamoslaulut päättivät ensimmäisen osan.

Konsertin toisessa osassa sekakuoro Apricus kertoi laulaen arkkityyppisen tarinan luurankonaisesta, jonka Väinämöinen sai haaviinsa järven pohjasta. Lopun kruunasi Telluksen villi show, jossa lääkärit ja potilaat menivät sekaisin latinaksi. Lemmennosto puri kaikkiin ja lääkäri- ja potilastakit lensivät taivaan tuuliin. Paikalle saapui kärttyisä siivooja (tanssija Maija Ikonen) ajamaan väkeä ulos, mutta päätyi tanssimaan villin tangon: Tiedäthän, rakkain! Ja lopuksi molemmat kuorot käärivät yleisön pehmeään ääneen laulullaan Hyvää yötä, rakas!

Sain valtavan ihanaa palautetta yleisöltä jälkeenpäin, kuinka sielu puhdistuneena väki oli lähtenyt kotiin itkettyään ja naurettuaan sydämensä kyllyydestä. Nämä ovat harrastelijakuoroja, mutta lauloivat sydämensä pohjasta ja sydämensä kyllyydestä sellaisella innolla ja rakkaudella, että se tuntuu! Kiitos kaikille mukana olleille, mutta myös ulkopuolelle jääneille: muuan mies, joka ei enää saanut lippua, lahjoitti kuitenkin 40 euroa hyvään tarkoitukseen.

Musiikkiterveisin

kuoronjohtaja

Tellu Turkka