Paula Koivuniemi ja Marco Hietala tähdittävät Naisten Pankin juhlakonserttia Kuopiossa

Naisten Pankin Kuopion paikallisyhdistys juhlii viisivuotista toimintaansa ensi keväänä upealla hyväntekeväisyyskonsertilla.

Konsertin päätähtenä laulaa suomalaisten rakastama iskelmäsuosikki Paula Koivuniemi. Lavalle nousevat myös metallibändi Nightwishin kuopiolainen basisti ja solisti Marco Hietala sekä toinen kuopiolainen, nuori sopraanolupaus Ella Pohjolainen.

Konsertin säestää Kuopion kaupunginorkesteri, jota johtaa kapellimestari Atso Almila. Orkesteria täydentää Paula Koivuniemen nelimiehinen bändi.

Hyväntekeväisyyskonsertti Toiveet todeksi pidetään 4. toukokuuta Kuopion Musiikkikeskuksessa. Konsertin tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Naisten Pankille.

Paula Koivuniemi toteaa saavansa usein kutsuja hyväntekeväisyystapahtumiin.

”Lähden mukaan tekemään hyvää kuitenkin vain silloin, jos voin täysin seistä taustalla olevan asian takana. Naisten Pankki on pitkään tehnyt upeaa työtä. Päätin hyvin nopeasti, että tähän konserttiin voin lähteä mukaan”, Koivuniemi toteaa.

Hänen mukaansa viihdetaiteilijakin voi työllään vaikuttaa ajankohtaisiin asioihin ja ihmisten asenteisiin.

”Koen olevani enemmän viihdyttäjä kuin vaikuttaja. Mutta kehitysmaiden tyttöjen ja naisten elämän kohentaminen on asia, jonka puolesta esiinnyn mielelläni.”

Marco Hietala haluaa vaikuttaa

Nightwishin basisti Marco Hietala kertoo seuraavansa ulkomaan uutisia tarkkaan.

”Minua vaivaa tilanne, jossa naisilta kielletään koulutus vedoten uskonnollisiin tai poliittisiin syihin. Tätä tapahtuu liian monessa maassa”, hän toteaa.

Nopeasti muuttunut, Eurooppaan ja Suomeen ulottuva pakolaistilanne saa Hietalan mietteliääksi.

”Jos voin omalla panoksellani tässä konsertissa pysäyttää yhdenkin ihmisen miettimään turvapaikanhakijoiden tilannetta, on tavoitteeni täyttynyt.”

Naisten Pankin tapa tehdä kehitysyhteistyötä on Hietala mielestä hyvin vakuuttava.

”Tällainen toimintatapa pitäisi levittää Suomesta ulkomaillekin”, hän innostuu.

Hietala ja Ella Pohjolainen esittävät konsertissa kaksi laulua.

Konsertissa juhlapuheen pitää Naisten Pankin ohjausryhmän vetäjä Reetta Meriläinen.

Naisten Pankin Kuopion paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Minna Naumanen on tulevasta konsertista innoissaan.

”Tästä tulee hieno tapahtuma Kuopion kevääseen. On hienoa, että kaikki solistit halusivat mielellään tulla esiintymään konserttiimme ja tukemaan tällä tavalla Naisten Pankin tärkeää työtä”, Naumanen sanoo.

”Konserttilippumme sopii hyvin vaikkapa joululahjaksi. Tällainen lahja sisältää ison tarkoituksen ja tarjoaa hyvää mieltä pitkäksi aikaa”, Naumanen vinkkaa.

Teksti: Katja Hedberg

 

Toiveet todeksi –konsertti kuullaan Kuopion Musiikkikeskuksessa 4. päivä toukokuuta klo 19. Lipun hinta on 45€/40€. Liput tulevat myyntiin perjantaina 20.11. mm. Lippupisteen myyntipisteisiin kautta maan sekä verkkokauppaan: www.lippu.fi