Risteile naiselle ammatti – Laatokan ja Äänisen risteilyllä

image

Matka-Agentit järjestää Laatokan ja Äänisen risteilyn, jolla tuetaan myös Naisten Pankkia.  Matkan hinnasta lahjoitetaan Naisten Pankille 25 euroa matkustajaa kohden, kun mainitset tunnuksen ”Naisten Pankki” matkan varatessasi. Kesäkuun risteilyllä on luennoitsijavieraana mukana Naisten Pankin edustaja Helena Mäkelä, ja heinäkuussa Ulla Grönvall-Streng.

Unohtumattomalla risteilyllämme vieraillaan muun muassa Valamon luostarissa ja Kizhin museosaarella

Valamon mahtava luostari ja ainutlaatuisen kaunis saaristo ovat Laatokan, Karjalan meren, helmi. Kuvaukselliset maisemat, saarten jyrkät rannat ja korkeat kalliot, vanhat hongat ja vehmaat lehdot kohoavat uljaana mahtavasta Laatokasta, ja luostarin kirkkojen tornit kurkottavat kohti Karjalan taivasta. Syvärin virran rannoilla uinuvat karjalaiskylät, kun risteilyalus lipuu läpi valtavien sulkujen ja  ohi Syvärin mahtavan voimalan. Äänisen aavan ulapan takana siintää horisontista kohoava Kizhin sipulikirkon hahmo sekä Karjalan pääkaupunki Petroskoi.  

Risteilyvieraita viihdyttää ja tanssimusiikista vastaa muusikko Veli-Matti Friman. Risteilyllä konsertoivat oopperalaulaja Heikki Orama ja kapellimestari Tapani Puranen.

Oppaamme Anneli Palokangas luennoi risteilyllä Valamon historiasta ja evakkotaipaleesta sekä ikoneista ja ikonimaalauksesta.

Matka-ajankohdat:  11.-16.6.2012   (ma-la) ja 16.-21.7.2012 (ma-la)

Matkaohjelma:

Maanantai
Lähtö aamulla tilausajobussilla Suomesta kohti Pietaria, jonne saavutaan illalla. Majoittuminen risteilyalus ms Kuibysheviin, joka aloittaa risteilynsä Nevaa pitkin kohti Laatokkaa.

Tiistai
Laiva saapuu aamuvarhaisella Valamoon, Iso-Niikkanan lahdelle. Koko päivä vietetään tällä vaikuttavalla luostarisaarella: Iso-Niikkanan ympäristöön tutustutaan kävellen, ja Öljymäen huipulta päästään ihailemaan Laatokalle avautuvaa kuvauksellista maisemaa. Luostarinlahdelle ja pääluostarin alueelle mennään pienemmällä yhteysaluksella. Illalla laiva irtautuu Valamon rannasta ja suuntaa Laatokan yli kohti Syväriä.  

Keskiviikko
Syvärillä, jossa pysähdytään Svirstrojn eli Syvärin kylässä, Syvärin voimalan lähettyvillä.  Täältä on mahdollisuus osallistua myös lisämaksulliseen retkeen (lisämaksu 34 €/matkustaja, retki on varattava ja maksettava jo Suomessa) Aleksanteri Syväriläisen luostarille. Tämä 1500-luvulla perustettu Pyhän Kolminaisuuden luostari on edelleen toimiva. Illalla laiva saapuu jo Äänisjärvelle.

Torstai
Äänisen aalloilla vietetyn yön jälkeen horisontista siintää jo Kizhin museosaaren sipulikirkon ylväs hahmo.  Tämän Preobratshenskin eli Kristuksen kirkastuksen kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1713. Kirkon 22 sipulikupolia on katettu haapapaanuin, eikä kirkon rakentamiseen käytetty ainuttakaan rautanaulaa! Kizhin saarella ihaillaan muutakin karjalaista, ainutlaatuisen taidokasta puuarkkitehtuuria: kirkkoja ja tsasounia, asuinrakennuksia, aittoja. Iltapäivällä tutustutaan nykyaikaisempaan Karjalaan ja sen elämään Karjalan pääkaupungissa Petroskoissa, jossa kaupunkikierros ja Kantele-yhtyeen konsertti – karjalaista ja venäläistä kansanmusiikkia ja tansseja. Illalla lähdetään jo takaisinpäin suuntana Syväri.

Perjantai 
Syvärillä, päivän aikana pysähdytään Mandrogan karjalaiskylässä. Kylään on rakennettu uusia, upeita karjalaistaloja vanhojen perinteiden mukaisesti. Kylässä on käsityöläispajoja, taidenäyttelyitä, ravintoloita ja matkamuisto- ja käsityömyymälöitä.  Illalla ollaan jo Laatokalla, ja matka jatkuu kohti Nevaa. 

Lauantai
Aamulla rantaudutaan Pietarin jokisatamaan, ja lähdetään tilausajobussilla kohti Suomea – perillä lähtöpaikkakunnalla ollaan illalla.

RISTEILYALUS MS KUIBYSHEV risteilee Laatokalla ja Äänisellä. Laivalla on 3 hyttikantta ja aurinkokansi. Hyttipaikkoja on 300. Kaikissa hyteissä on ikkuna sekä pieni wc, jossa on suihku. Hyteissä on kokolattia-matot.  Aluksella on 2 ruokasalia (C- ja B-kannella), baareja, seurustelusalonki, matkamuistomyymälä, kioski ja ensiapuhuone. Laivalla ei ole hissiä. Laivan pituus on 125 m ja leveys 16,5 m.

Hinnat alkaen 645 €

Hinta sisältää: * bussikuljetukset tilausajobussilla Suomesta Pietariin (alkaen Haminasta, Helsingistä, Hämeenlinnasta, Imatralta, Karhulasta, Kouvolasta, Lahdesta, Lappeenrannasta, Loviisasta, Nuijamaalta, Parikkalasta, Porvoosta, Riihimäeltä ja Vaalimaalta) ja takaisin * risteily valitussa hyttiluokassa * täysihoito laivalla alkaen illallisella maanantaina ja päättyen aamiaiseen lauantaina * ohjelmassa mainitut tutustumiskäynnit Valamossa, Kizhillä ja Petroskoissa suomea puhuvan oppaan johdolla * kulttuuri- ja viihdeohjelma laivalla * Matka-Agenttien edustajien ja paikallisten suomea puhuvien oppaiden palvelut laivamatkan ajan * viisuminhankinta Suomen kansalaisille

ALUSTAVAT bussireitit:
1. Turku-Salo-Helsinki-Porvoo-Loviisa-Karhula-Hamina-Vaalimaa-Pietari
2. Tampere-Hämeenlinna-Riihimäki-Lahti-Kouvola-Vaalimaa-Pietari
3. Joensuu-Parikkala-Imatra-Lappeenranta-Nuijamaa-Pietari

Lisämaksu 55 €/henkilö Joensuusta, Salosta, Tampereelta, Turusta kyytiin nouseville.

Tärkeää: Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen hytti. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen.

Lisätiedot ja varaukset:
puh. 010 321 2800, www.matka-agentit.fi