Tatu Kemppainen Marco Hietalan tilalle Naisten Pankin konsertissa

Kuopiolaismuusikko Tatu Kemppainen laulaa Paula Koivuniemen kanssa Kuopiossa kehitysmaiden tyttöjen ja naisten hyväksi.

Kuopiolainen musiikin moniosaaja Tatu Kemppainen liittyy Naisten Pankin toukokuisen hyväntekeväisyyskonsertin solistijoukkoon. Kemppainen korvaa Nightwishin basisti-solistin Marco Hietalan, joka joutuu valitettavasti jättämään konsertin väliin.

– Tämä on kohdaltani harmittava peruuntuminen. Maailman tilanne on sellainen, että juuri nyt Naisten Pankin toimintaa tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan ennen. Toivottavasti saan myöhemmin uuden mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Naisten Pankin kanssa. Hietala toteaa.

Kuopion musiikkikeskuksessa pidettävän Toiveet todeksi -konsertin pääsolisti on suomalaisen iskelmän rakastettu kestosuosikki Paula Koivuniemi. Kuopiossa kuultavat laulut leikkaavat komeasti Koivuniemen pitkää uraa: yleisö kuulee kaihoisia rakkauslauluja, vauhdikkaita biisejä, elokuvamusiikkia sekä erään tulkinnan suositusta Vain elämää –tv-sarjasta.

Hietalan tilalle tuleva Tatu Kemppainen on nähty useilla kansainvälisillä lavoilla niin Leningrad Cowboysien kuin Sleepy Sleepersin kitaristina.

– Sliippareiden kanssa vedimme edellisen keikan viime syksynä Lontoossa”, Kemppainen kertoo.

Kemppaisen kitarointia on kuultu lukuisissa eri kokoonpanoissa. Hän on ollut mukana Kerkko Koskisen sovittamissa Ultra Bra –kappaleiden mahtipontisissa konserteissa, Tahdistin-orkesterin keikoilla, Abba-konsertissa Kuopion Musiikkikeskuksessa sekä useissa teatteriproduktioissa ja konserteissa. Siviilissä Kemppainen työskentelee lääkärinä KYSissä sekä opettajana Itä-Suomen yliopistossa. Naisten Pankin toiminnasta hänelle ovat tuttuja kehitysmaihin perustetut kyläpankit.

– Kehitysmaiden parempi tulevaisuus liittyy juuri naisten aseman parantamiseen. Kyse ei ole tasa-arvosta, vaan paljon laajemmasta asiasta. Kun nainen saa koulutuksen ja ammatin, koko kylä ja yhteisö hyötyvät. Näin satsaus naisiin heijastuu laajalle ympäristöön, Kemppainen pohtii.

Ella Pohjolainen

Ella Pohjolainen, kuva Kuopion musiikkikeskus

Lavalle nousee myös kuopiolainen sopraanolupaus Ella Pohjolainen, joka opiskelee klassista laulua Kuopion ja Helsingin konservatorioissa. Kemppainen ja Pohjolainen esittävät konsertissa 2 laulua.

– On mahtavaa päästä kokeneiden ja menestyneiden artistien seuraan, toteaa sopraano, joka opiskelee Satu Vihavaisen laulutunneilla.

Solisteja säestää Kuopion kaupunginorkesteri, jota johtaa kapellimestari Atso Almila. Orkesteria täydentävät kitaristi, basisti, kosketinsoittaja sekä rumpali Paula Koivuniemen omasta bändistä.

Konsertin päätähti Paula Koivuniemi toteaa saavansa usein kutsuja hyväntekeväisyystapahtumiin.

20130812 HELSINKI, Paula Koivuniemi, kuva Janne Aaltonen

Paula Koivuniemi, kuva Janne Aaltonen

– Lähden mukaan vain, jos voin seistä taustalla olevan asian takana. Naisten Pankki on pitkään tehnyt upeaa työtä. Päätin nopeasti, että tähän konserttiin voin lähteä mukaan, Koivuniemi toteaa.

Hyväntekeväisyyskonsertti Toiveet todeksi juhlistaa Naisten Pankin Kuopion paikallisyhdistyksen viisivuotista toimintaa. Konsertin tuotto menee kokonaan kehitysmaiden naisten ja tyttöjen hyväksi. Juhlapuheen pitää Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen, joka johtaa Naisten Pankin valtakunnallista ohjausryhmää.

Konsertin lipunmyynti on sujunut hyvin. Konserttiin on aikaa tasan kuukausi, ja permantopaikoista suurin osa on myyty.