Teetuvalla tavataan!

Syksyllä 2012 kangasniemeläiset Pirjo Tiihonen ja Mirjami Saastamoinen keskustelivat yhteisestä toiveestaan auttaa muita parempaan alkuun. Mirjami oli juuri julkaissut omakustanteisen kirjan Taivaan tuvan tarinoita. ”Nyt kun minä olen saanut toteuttaa oman unelmani, haluaisin auttaa jotakuta toista tekemään saman,” Mirjami totesi.

Syntyi idea Naisten Pankin Teetuvasta. Nyt, vajaa kolme vuotta myöhemmin, tekijäjoukko Kangasniemellä on kasvanut viiteen, ja työllä on toteutettu jo 200 kehitysmaan naisen unelma omasta ammatista.

Teetupa Kangasniemellä avaa ovensa joka kuukauden ensimmäinen maanantai. Tila on vuokrattu Kangasniemen seurakunnalta. “Teetuvalla on vanhan maalaistalon perinteet,” kuvaa Pirjo Tiihonen. “Nautitaan vieraanvaraisuudesta, vaihdetaan Naisten Pankin kuulumisia ja kutsutaan vieraita.”

Kangasniemen naistenpankkilaisten mottona on toimia yhdessä iloisella mielellä, omien voimavarojen mukaan, toisiaan kunnioittaen. Teetupa-iltojen lisäksi naiset ovat järjestäneet Naistenpäivän puurotempauksen ja taidenäyttelyn, yhteisen seinätaideteoksen julkaisutilaisuuden, joulu- ja kevätlaulajaiset sekä kirpputorin.

Kangasniemeläiset toivovat omalle työlleen jatkajia ja kehuvat naistenpankkilaisten toimintaa ympäri maan. “Olemme iloinneet, että myös meitä nuoremmat sukupolvet ovat innostuneet ja sitoutuneet tähän tärkeään vapaaehtoistoimintaan,” Pirjo Tiihonen kiittelee. Unelmat kantavat, kuten kangasniemeläisten esimerkki osoittaa.

Teksti: Mari Kankaanranta

Kuva: Naisten Pankki Kangasniemi