Toisenlainen bisnesenkeli – Diverse Business Angel -kampanja

Yrittäjiä kannustetaan mukaan pohtimaan sijoittamista ja investoimista laajemmin. Kampanjan avaus Naisten Pankin joulutorin yhteydessä.

”Fair.fi kehittää ja myy eettisesti ja ekologisesti tuotettuja vaatteita ja asusteita, jotka ovat mm. People Treen ja muiden reilua kauppaa edistävien yritysten valmistamia. Olin aikoinaan Naisten Pankin perustajaosakas ja nyt yritykseni on lahjoittanut useamman osakkeen Naisten Pankille.

Haluan kannustaa muitakin yrittäjiä mukaan pohtimaan sijoittamista ja investoimista hiukan laajemmin tämän Toisenlainen bisnesenkeli – Diverse Business Angel -kampanjan kautta. Diverse Business Angel viittaa siihen, että sijoittajapiireissä on hyvin vähän naisia ja diversiteettiä. Tämä heijastuu myös rahoitusta hakeviin ja saaviin yrityksiin. Liian vähän on naisten johtamia yrityksiä ja ideoita saamassa rahoitusta ja summat ovat vaatimattomia. Tähän ongelmaan haluan herätellä sekä rahoituskanavista vastaavia ja sijoittajia, että kaikkia muitakin, jotka voisivat lahjoitus-, osto- ja investointivalinnoillaan vaikuttaa positiivisesti vääristyneeseen kehitykseen.

Fair.fi haluaa investoida kasvuun, jotta entistä useampi kehitysmaan nainen pääsee osalliseksi kestävän kehityksen hedelmistä.

Kampanja on tarkoitus avata Naisten Pankin joulutorin yhteydessä ja samalla kun jaamme asiakkaillemme ja sidosryhmillemme tietoa Kämp Gallerian tapahtumasta. Siellä on myös kehitysmaiden naisten reilun kaupan periaattein valmistamia ja kehittämiä tuotteita myynnissä.

Naisten Pankki on lähellä sydäntäni, koska olen vieraillut muun muassa Bangladeshissa ja Nepalissa. Olen nähnyt konkreettisesti mikä merkitys osaamisella, omilla tuloilla ja päätösvallalla on kehitysmaiden heikoimmassakin asemassa oleville naisille heille merkityksellisissä kysymyksissä. Meille Suomessa nämä ovat saatavilla, joskin välillä kovan työn takana olevia asioita. Naisten Pankin vapaaehtoiset ovat uskomattoman sisukkaita. Tehtävää on paljon, mutta jokainen lahjoitus, sijoitus ja työtunti on merkittävä.”

Sanna Leino, Fair.fi

Teksti: Rita Dahl

Naisten Pankin joulutori 23.11.-2.12.2018

Kuva:  Sanna Leino ja People Treen perustaja Safia Minney (oik). Safia on tehnyt pitkäjänteistä ihmisoikeustyötä naisten voimaannuttamiseksi kehitysmaissa jo yli 25 vuotta. Hän on kirjoittanut myös kirjoja aiheesta, kuten: ’Sustainable Revolution’, ’Slow Fashion – Aesthetics meets Ethics’ ja viimeisimpänä ’Slave to Fashion’ ehkäistäkseen nykymuotoista orjuutta teollisuudessa. Safia esiintyy myös elokuvassa ”True Cost” elävänä esimerkkinä sosiaalisen muutoksen toteuttajasta.