Tuomasmessuilta hyvä tuotto Naisten Pankille

Varsinais-Suomen naistenpankkilaiset ovat olleet jo useamman vuoden ajan mukana järjestämässä yhtä Turun Tuomasmessuista. Tänä vuonna ajankohta oli ensimmäinen adventti, ja osallistujia oli lähes 350. Messun kolehti kerätään Naisten Pankille.

– Tuomasmessuista vastaa Liikemiesten lähetysliitto, jonka kautta toimintamme Varsinais-Suomessa on muutenkin järjestäytynyt. Yhteistyö on siten hyvin luontevaa ja helppoa, kertoo Naisten Pankin aktiivi ja Tuomasmessujen vastaava Hanna Suomela.

– Vuoden alussa sovimme yhdessä, minkä Tuomasmessun järjestelyt me otamme vastuullemme. Tähän mennessä olemme olleet mukana kuusi kertaa, ja viimeiset kaksi vuotta nimenomaan ensimmäisenä adventtina.

Liikemiesten lähetysliitto vastaa messuvieraasta ja saarnasta. Tänä vuonna saarnan piti Eija-Riitta Korhola. Naisten Pankin tehtäväksi jää kirkon ja erityisesti alttareiden koristelu, esirukousjohtajan ja tekstin lukijan valinta, ehtoollisen jako ja ehtoollispikarien pesu. Joskus myös ehtoollisleivän leipoja on löytynyt naistenpankkilaisten joukosta. Järjestelyihin tarvitaan parisen kymmentä vapaaehtoista, joista osa on aikaisempina vuosina mukana olleita, osa uusia.

– Aina on löytynyt uusia vapaaehtoisia, ja jokaiselle etsitään sopiva ja luonteva tehtävä. Tunnelma on leppoisa eikä ketään rasiteta tehtävillä liikaa, Hanna Suomela kertoo.

Ensimmäinen adventtisunnuntai on ajankohtana haasteellinen, sillä tarjolla on usein muitakin tapahtumia. Tulijoita on kuitenkin riittänyt, ja tänä vuonna osallistujia oli Suomelan mukaan lähes 350. Tuottoa kertyi Naisten Pankille yli 2 000 euroa.

Tämän vuoden erikoisuus oli Liberiassa samalla viikolla koostettu ja Tuomasmessussa esitetty video, jossa Hanna Suomela kertoi tuoreeltaan kokemuksia Naisten Pankin vapaaehtoismatkalta.

– Kanalatarina esiintyi vuoden 2014 kolehtipuheessani, jossa kerroin inspiroituneeni Reetta Meriläisen kanalatarinasta Ihanaisessa illassamme keväällä 2014. Tämän vuotisen Tuomasmessun järjestelypalaveri pidettiin vajaata viikkoa ennen lähtöämme Liberiaan. Järjestelypalaverissa heitettiin ilmaan videotervehdyksen mahdollisuus, koska Tuomasmessussa oli myös screeni käytössä. Koska mainiolta Tarjaltamme (Wingren) kuvaus luonnistaa, niin hän otti myös suuren vastuun tästä videosta, joka sitten tulvahti koko Tuomasmessuyleisölle.

Teksti Tiina Toivakka Kuvat Juha Hassila.

Tuomasmessu 2