Social and Economic Empowerment for Women 2019 – 2021

Maa: Jordania
Alue: Amman, Zarqa ja Irbid
Kesto: 2019 – 2021
Budjetti: 367 000 € (kolmelle vuodelle)
Hankkeen nimi: Social and Economic Empowerment for Women
Hyödynsaajien määrä: 180
Kumppanijärjestö: Bait al Hikmah Foundation

Naisten Pankki aloittaa vuonna 2019 uuden hankkeen Jordaniassa.

Hankkeessa tuetaan sekä maassa asuvia syyrialaisia pakolaisia että jordanialaisia naisia yrittäjyyden alkuun.

Tue yrittäjyyttä kehitysmaissa

euroa

Jordania on kamppaillut naapurimaa Syyrian sisällissodan seurausten kanssa jo vuosien ajan. Maa kantaa vastuuta lähes 700 000 rekisteröidystä syyrialaispakolaisesta, ja samaan aikaan Jordanian oma talous on ollut jo pitkään alamäessä. Työttömyysprosentti erityisesti nuorimmissa ikäluokissa on korkea.

Perinteisesti merkittävin työllistäjä eli julkinen sektori ei kykene työllistämään enää enempää työvoimaa, ja nuorten aikuisten on näissä olosuhteissa vaikea löytää paikkaansa yhteiskunnassa. Erityisen vaikeaa tämä on nuorille naisille, sillä naisten osallistuminen työelämään on Jordaniassa vähäistä muun muassa kulttuuriin liittyvien käytäntöjen takia. Näissä olosuhteissa on tärkeää vauhdittaa maan yksityissektorin toimintaa uusien työpaikkojen luomiseksi ja erityisesti nuorten naisten taloudellisen toiminnan mahdollistamiseksi.

Hankkeessa annetaan yrittäjyyskoulutusta 180 naiselle. Lisäksi hankkeessa annetaan starttirahaa naisyrittäjille sekä koulutusta naisten laina- ja säästöryhmille. Myös naisten verkostoitumismahdollisuuksien lisääminen on avainasemassa yrittäjyyden tukemisessa.

Hankekuulumisia

Jordanian hallitus hyväksyi hankkeen maaliskuussa 2019. Hanke alkoi huhtikuussa 2019 Kirkon Ulkomaanavun sekä paikallisen kumppanijärjestön, Bait Al Hikmahin, kokouksella.

Alkuvuoden aikana ensimmäiset hankkeeseen osallistujat valittiin ja koulutusta on järjestetty Zarqan alueella. Vuoden aikana koulutukset tulevat jatkumaan muun muassa sosiaalisen yrittäjyyden teemalla. Toiminnan Itä-Ammanissa on määrä alkaa joulukuussa.

Hankeraportit englanniksi >>