Social and Economic Empowerment for Women 2019 – 2021

Naisten Pankki aloittaa vuonna 2019 uuden hankkeen Jordaniassa.

Hankkeessa tuetaan sekä maassa asuvia syyrialaisia pakolaisia että jordanialaisia naisia yrittäjyyden alkuun.

Tue yrittäjyyttä kehitysmaissa

euroa

Jordania on kamppaillut naapurimaa Syyrian sisällissodan seurausten kanssa jo vuosien ajan. Maa kantaa vastuuta lähes 700 000 rekisteröidystä syyrialaispakolaisesta, ja samaan aikaan Jordanian oma talous on ollut jo pitkään alamäessä. Työttömyysprosentti erityisesti nuorimmissa ikäluokissa on korkea.

Perinteisesti merkittävin työllistäjä eli julkinen sektori ei kykene työllistämään enää enempää työvoimaa, ja nuorten aikuisten on näissä olosuhteissa vaikea löytää paikkaansa yhteiskunnassa. Erityisen vaikeaa tämä on nuorille naisille, sillä naisten osallistuminen työelämään on Jordaniassa vähäistä muun muassa kulttuuriin liittyvien käytäntöjen takia. Näissä olosuhteissa on tärkeää vauhdittaa maan yksityissektorin toimintaa uusien työpaikkojen luomiseksi ja erityisesti nuorten naisten taloudellisen toiminnan mahdollistamiseksi.

Hankkeessa annetaan yrittäjyyskoulutusta 180 naiselle. Lisäksi hankkeessa annetaan starttirahaa naisyrittäjille sekä yrittäjyyskoulutusta. Myös naisten verkostoitumismahdollisuuksien lisääminen on avainasemassa yrittäjyyden tukemisessa.