Äiti ja 10-vuotias Martta kävelevät Ammatteja maailman naisille

Kun Marjo Piipponen käveli kolme vuotta sitten OmaKävelyä maailman naisten hyväksi, rinnalla pyöräili Martta-tytär. Tänä kesänä 10-vuotias Martta päätti seurata äitinsä jalanjäljissä ja haastoi itsensä kävelemään viisi kilometriä päivässä viikon ajan.

10-vuotias Martta Piipponen ja hänen äitinsä Marjo Piipponen kävelevät yhdessä Ammatteja maailman naisille.

Lahjoita

euroa

 Äiti käveli silloin 12 tuntia ja minä ajoin pyörällä koko matkan. Äiti suoritti silloin tämän mahtavasti. Tämä hieno haaste antoi minulle silloin jo kipinän. Nyt olin valmis ottamaan oman haasteen vastaan, Martta kertoo. 

Viikossa Martta käveli 35 kilometriä ja haastoi urakallaan muitakin osallistumaan ja lahjoittamaan Kävele Naiselle Ammatti -kampanjaan.  

 Ilma oli tosi hyvä. Odotin jopa sadetta, koska äitikin on kävellyt sateessa. Viikon aikana kävelin erilaisissa maastoissa. Näinkin voi auttaa lähimmäistä, Martta sanoo. 

Martta Piipponen tykkää haastaa itsensä.

Äidin jalanjäljillä

Äiti Marjo on osallistunut Kävele Naiselle Ammatti -kampanjaan jo viitenä vuotenajoten kilometrejä on kertynyt satoja ja Ammatteja useita kymmeniä.  

 Jokainen kävelymatka viiden vuoden aikana on lahjaEn osaa edes kuvata sitä tunnetta, riemua ja sisäistä voimaamitä jokainen kävelymatka antaa. Haluan uudestaan ja uudestaan kokeilla uusia haasteita kävelyn merkeissä vuodesta toiseen, Marjo kertoo.  

Haasteita puolin ja toisin

Sekä Marjo että Martta osallistuivat Kävele Naiselle Ammatti -kampanjaan OmaKävelyillä, eli he valitsivat reitin ja ajankohdan itse.  

OmaKävelyt sopivat hyvin aikaan, jolloin turvaväleistä on hyvä pitää kiinni. Aina voi kuitenkin haastaa kaverin mukaan lenkille 

 Pari vuotta sitten mukaan haastoin ystäväni Johannan. Johannalla on tärkeä osa tukemisessa. Osaamme kannustaa, nauraa ja heittää huumoria, Marjo kertoo.  

Haasteita on heitetty myös perheen sisällä: kävelyviikon päätteeksi Martta haastoi äitinsä  kuinka ollakaan  35 kilometrin lenkille Kävele Naiselle Ammatti -kampanjan hyväksi. 

Osallistu

  • Tai ilmoittaudu itse mukaan Kävele Naiselle Ammatti -tempaukseen. 

Teksti: Riikka Hauhia 

Kuva: Perhealbumi