Iloista etäilyä Kevätpäivillä

Lahjoita

euroa


Yli 100-päinen joukko Naisten Pankin vapaaehtoisia kokoontui maaliskuun lopulla vaihtamaan ajatuksia ja kuulemaan ajankohtaisia asioita Kevätwebinaariin. Etätapaaminen sujui nyt jo rutiinilla.

Eri puolilta Suomea mukaan tulleet osallistujat toivotti tervetulleeksi ohjausryhmän puheenjohtaja Anni Vepsäläinen, joka kertoi viime vuoden tuloksen olleen vaikeasta tilanteesta huolimatta kohtalainen. Koko vuoden tuotto oli noin 1,5 miljoonaa euroa, mitä voi pitää korona-aikana erittäin hyvänä tuloksena.

Anni Vepsäläinen kiitti kaikkia vapaaehtoisia jaksamisesta ja innostuksen säilymisestä muuttuneista olosuhteista huolimatta.

– Naisten Pankin ytimessä ovat vapaaehtoisten osaaminen ja työ. Ilman vapaaehtoisia ei olisi Naisten Pankkia, hän totesi.

Tuulahduksen Naisten Pankin alkuajoilta webinaariin toi Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila, joka oli mukana vaikuttajanaisten matkalla raa’asta sisällissodasta toipuvaan Liberiaan vuonna 2007. Matka suunniteltiin ja toteutettiin yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

– Tapasimme matkan aikana myös Liberian silloisen presidentin Ellen Johnson-Sirleafin, joka pyysi meitä viemään toivon ajatusta eteenpäin. Paluumatkalla syntyi ajatus pysyvämmästä ja konkreettisemmasta tuesta nimenomaan naisille, joiden harteilla perheen toimentulo monesti oli.

Idea sai siivet alleen, ja toukokuussa 2007 pidettiin Helsingissä perustamiskokous, jossa myytiin Naisten Pankin ensimmäiset osakkeet.

– Kasvu on vuosien myötä ollut huikeaa, ja erityisesti paikallisryhmien vapaaehtoisten merkitys varainhankinnassa on ollut ja tulee olemaan iso.

Ylä-Anttila korosti myös oman brändin ja imagon merkitystä. Naisten Pankin brändissä ytimenä ovat yhteisöllisyys, vahva tarina ja läpinäkyvyys kaikessa tekemisessä.

Ugandan kanalakuulumisia Kevätpäiviin toi Satu Mehtälä. Toiminta on käynnistynyt hyvin, ja tällä hetkellä pääliiketoiminta perustuu munien myyntiin. Myöhemmin toimintaa laajennetaan myös kanarehun, kananuorikoiden ja lannoitteiden myyntiin.

– Tavoitteena on mahdollistaa toimeentuloa sadoille naisille, Mehtälä totesi.

Ennen lounastaukoa kuultiin vielä Tarja Käckmanin terveiset Oulun paikallisryhmästä sekä viimeisimmät uutiset LNA-kampanjasta, jonka aikatauluja on koronan takia jouduttu useampaankin kertaan muokkaamaan. Tapahtumia on siirretty ensi syksylle, ja mukaan ehtii vielä hyvin.

Lounastauon jälkeen webinaariväki jakaantui työpajoihin, joissa annettiin vinkkejä sosiaalisen median käytöstä sekä aloittelijoille että edistyneimmille.

Naisten Pankin yksikön ja johtoryhmän terveisten jälkeen osallistujat johdatettiin taikuuden maailmaan. Etäestradille saapui mentalisti Pete Poskiparta, joka hämmästytti ja ihastutti yleisöään maagisilla kyvyillään.

Asiapitoinen ja monipuolinen webinaaripäivä toi paljon uutta tietoa ja intoa tuleviin tekemisiin. Vaikka kaikki varmasti toivomme oikeaa kohtaamista, niin keväinen webinaari osoitti jälleen kerran, että me naistenpankkilaiset taivumme ketterästi myös uusiin kuvioihin.

Teksti Tiina Toivakka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Naisten Pankin kevätpäivä 2021

Otetaan yhteistuumin viestintä haltuun! Toivomme paikalle naistenpankkilaisia ympäri maan innostumaan ja innostamaan. Päivän aikana opimme uutta paikallisryhmien viestinnästä ja keskustelemme siitä, miten kertoa kiinnostavasti Naisten Pankista omalla paikkakunnalla. Saamme vieraaksi...

Lue lisää