MBakeryn Naisten Pankki –leivoksia saa nyt Stockmannilla

Suomen parhaaksi leipomoksi viime vuonna valitun turkulaisen MBakery-leipomon ideoimaa ja valmistamaa Naisten Pankki –leivosta saa nyt myös Stockmannin tavaratalojen herkkuosastoilta. Jokaisesta myydystä leivoksesta Naisten Pankki saa 10 senttiä.

Suklainen herkku sai alkunsa kahden turkulaisen Naisten Pankki –aktiivin, Aila Seikolan ja Tarja Wingrenin ajatuksesta. He pyysivät turkulaisen leipomoyrittäjä Mikko Hietalan palaveriin, jossa naiset ehdottivat Naisten Pankki –yhteistyötä.

Mbakery

– Naisten Pankki ei, ihme kyllä, ollut minulle aiemmin tuttu, mutta sytyin ajatukselle nopeasti. Olen toiminut kummina kehitysmaan lapsille ja olen yrittäjä henkeen ja vereen, joten ajatus näiden kahden asian yhdistämisestä tuntui heti luontevalta, Hietala kertoo.

-Olen itse ollut yrittäjänä neljä vuotta ja nähnyt yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet. Olen mielelläni mukana toiminnassa, jossa voin itse tekemällä auttaa toista yrittäjää saavuttamaan unelmansa.

Hietala sai vapaat kädet suunnitella leivoksen ja tuloksena on tyylikkään klassinen makuyhdistelmä, jossa pääraaka-aineena on belgialainen tumma suklaa. Siitä tehtyä tuhtia moussea pehmentää vadelmainen vanukas.

Leivos on koristeltu Naisten Pankin värisillä suklaisilla värilastuilla, joiden päällä on pieni kreemitäplä. Herkun kruunaa sokeriväristä sokeripaperille tehty Naisten Pankin logo.

– Sen verran reseptiä on muokattu, että maaliskuun lopusta lähtien leivokset tehdään gluteenittomina, Mikko Hietala mainitsee.

Leivokset olivat aluksi myynnissä vain MBakeryn omissa kahviloissa Turussa. Maaliskuun puolivälistä lähtien tuotteita on saanut myös Stockmannin ruokaosastoilla Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Omissa kahviloissa Naisten Pankki –leivosten hinta on 5,20, ja jokaisesta leivoksesta tilitetään Naisten Pankille 10 senttiä.

Teksti Tiina Toivakka
Kuvat Tarja Wingren

https://www.naistenpankki.fi/yrityksille/yrityskumppanit/mbakery/

MBakery