4 asiaa, jotka tekevät Naisten Pankista erityisen

Sivusta kuvattu nainen katsoo

Lahjoitan

euroa


Luomme naisille mahdollisuuksia, koska tavoitteenamme on muuttaa maailma tasa-arvoisemmaksi. Tule mukaan!

Sinun tuellasi naiset

  • kouluttautuvat ammattiin ja perustavat yrityksiä
  • saavat taloudellista valtaa ja päättävät itse elämästään
  • voivat kouluttaa lapsensa ja vaikuttaa yhteiskunnassa.

1. Olemme vahva yhteisö

Naisten Pankki on suomalaisten naisten vuonna 2007 perustama yhteisö. Meihin kuuluu iso joukko lahjoittajia, vapaaehtoisia, yhteistyökumppaneita sekä tietenkin naiset hankemaissamme.

Naistenpankkilaisia yhdistää halu toimia naisten työn ja yrittäjyyden puolesta. Uskomme, että muutoksella on naisen kasvot.

2. Edistämme yhdessä tasa-arvoa

Tavoitamme vuosittain jopa miljoona suomalaista eri viestintäkanavien ja tapahtumien kautta. Jokainen on tervetullut mukaan!

Tähän mennessä olemme keränneet jo 23 miljoonaa euroa. Lahjoitusten avulla tuemme joka vuosi noin 30 000 naista Afrikan ja Aasian maissa. 

3. Luomme naisille mahdollisuuksia

Tarjoamme ammatillisia koulutuksia ja tuemme naisten yritystoimintaa sekä verkostoja.

Naisten omat säästö- ja lainaryhmät sekä osuuskassat ovat naisille tärkeä väylä nostaa pienlainoja, kartuttaa taloustaitoja ja kehittää yritysosaamista. 

4. Naiset ovat itse muutoksentekijöitä

Työ ja omat tulot tuovat naisille taloudellista valtaa vaikuttaa. Samalla naiset saavat äänensä paremmin kuuluviin perheen sisällä ja yhteisöissä.

Naisten osallistuminen edistää suoraan yhteiskuntien vakautta ja luo positiivista muutosta. Naisten tasa-arvoisemman aseman myötä lapset, perheet ja yhteisöt voivat paremmin!

Kirjoittanut: Eija Wallenius

Kuva: ”Oman toimeentulon ansiosta me naiset olemme nyt voimaantuneita kodeissamme”, sanoo ugandalainen naisten säästö- ja lainaryhmän puheenjohtaja Naume Kyomuhendo. Kuva: Antti Yrjönen

Lue työmme tuloksista >>