Nuorten näkökulma: Vapaaehtoistyö toimii valttikorttina työelämässä

Ryhmä naisia mustavalkoisisa asuissa.

Lahjoita

euroa


Naisten Pankin nuorten ryhmän Next Generationin blogissa kuullaan kuulumisia sekä pohditaan vapaaehtoistyön merkitystä nuorten osaamisen kartoittamisessa ja vahvistamisessa.

Uusien tapahtumien ja toiminnan suunnittelu on taas pyörähtänyt käyntiin Naisten Pankin Next Generation -tiimissä! Muutoksia on myös tiimin kokoonpanossa, sillä osaavaan tiimiimme on tullut monta uutta vapaaehtoista sekä uudeksi tiiminvetäjäksi Annastiina Heiskanen.

– Aloitin Naisten Pankin Next Generation -tiimissä vuoden 2022 alussa vastaten pääasiassa korkeakouluyhteistyöstä ja rekrytoinneista. Olen ollut myös toteuttamassa Naisten Pankin tapahtumia, kuten Syyspäiviä ja Maailma kylässä -festarien osastoa, Annastiina esittäytyy.

– Uudessa roolissani tiiminvetäjänä olen päässyt kehittämään osaavaa tiimiämme eri näkökulmasta sekä opin paljon uutta vapaaehtoistoiminnan suunnittelusta. On myös ollut mahtavaa tutustua kokonaisvaltaisesti Naisten Pankin toimintaan ja päästä tekemään yhteistyötä muiden valtakunnallisten ryhmien kanssa!

Vapaaehtoistyö vahvistaa osaamista ja opettaa uutta

Naisten Pankin Next Generation -tiimin voimavara ovat nuoret aikuiset, joista jokainen voi osallistua toimintaan omalla tavallaan ja oppia uusia taitoja vapaaehtoistoiminnan kautta.

– Kerrytämme osaamista ja taitoja vapaaehtoistyön kautta samalla tavalla kuin ne naiset, jotka saavat Naisten Pankin työn kautta omaa vastaavaa pääomaa esimerkiksi ammatillisen osaamisen ja yrittäjyystaitojen koulutuksen avulla, Annastiina kertoo.

Vapaaehtoistyö toimii myös valttina urapolulla, sillä vapaaehtoisena pääset oppimaan monia työelämässä tärkeitä taitoja. Vapaaehtoisena Naisten Pankilla saat mahdollisuuden kehittää esimerkiksi viestinnän ja projektihallinnan taitoja, pääset harjoittelemaan työskentelyä itsenäisesti sekä tiimissä ja erilaisten tehtävien äärellä pääset testaamaan ongelmanratkaisutaitoja.

Sitoutuminen vapaaehtoistoimintaan osoittaa myös vastuullisuutta ja halua työskennellä kohti yhteistä päämäärää. Kaikki nämä taidot ovat arvokkaita opintojen aikana ja kantavat pitkälle myös työelämässä.

– Vapaaehtoiset pääsevät tiimissämme mukaan laaja-alaisesti erilaisiin projekteihin ja myös kokeilemaan ja oppimaan uutta. Olemmekin kehittäneet paljon uusia tapahtumia ja konsepteja kekseliäiden tiimiläistemme ansiosta, Annastiina iloitsee.

– Vapaaehtoistyön kautta voit siis harjoitella myös taitoja, joita et ole vielä oppinut muualla.

Tiiminvetäjän kolme vinkkiä vapaaehtoistyöhön

  1. Lähde rohkeasti mukaan erilaisiin projekteihin! Vapaaehtoistyö on erinomainen tapa saada uutta osaamista, jota voit nostaa esiin myös työnhaussa.
  2. Jokainen teko on tärkeä! Vapaaehtoistyössä voit antaa aikaasi juuri sen verran kuin sinulle sopii.
  3. Vapaaehtoistyö avartaa maailmankuvaa! Vapaaehtoistyössä tutustut uusiin ihmisiin erilaisista taustoista ja voit verkostoitua – sekä saada uusia ystäviä!

Kiinnostuitko? Tule mukaan tiimiin!

Laita meille viestiä: nextgenerationnaistenpankki@gmail.com.

Seuraa meitä myös Facebookissa ja Instagramissa! Tiimimme jäsenten esittäytymiset löytyvät sosiaalisesta mediasta, ja syksyn aikana on tulossa myös lisää tiimiesittelyjä sekä tietoa tulevasta toiminnastamme.

Kirjoittanut: Annastiina Heiskanen, Naisten Pankin Next Generation -tiimin tiiminvetäjä

Aloituskuva: Next Generation -tiimiläisiä vasemmalta alkaen Kira Palin, Aurora Lehtinen, Iida Pulliainen, Emma Kuusenaho ja Annastiina Heiskanen.

Next Generation on nuorille aikuisille suunnattu Naisten Pankin valtakunnallinen ryhmä. Järjestämme vuoden mittaan useita tapahtumia, joilla edistämme Naisten Pankin varainhankintaa ja tunnettuutta. Innovatiivinen ja aktiivinen vapaaehtoistiimimme koostuu eri alojen moniosaajista.