Naisten Pankki ylsi jälleen huipputuloksiin: 29 000 naista paransi toimeentuloaan

Nainen punoskorien äärellä.
“Naisten toimeentulon kasvusta hyötyy koko perhe ja yhteisö”, kirjoittaa ohjaustiimin puheenjohtaja Saara Lehmuskoski blogissaan.

Hyvät uutiset maailmalta ovat olleet vähenemään päin, mutta Naisten Pankissa niitä on riittänyt!

Lämmin kiitos kuuluu lahjoittajillemme, vapaaehtoisillemme, Kirkon Ulkomaanavun ja sen kumppanijärjestöjen työntekijöille ja kaikille niille upeille, sinnikkäille naisille, joiden toimeentulon takaamiseksi tätä työtä teemme.

Naisten Pankin viime vuoden tulokset on jälleen koottu yksien kansien väliin. Näistä saavutuksista voimme yhdessä iloita:

  • 29 000 naista vahvisti asemaansa ja toimeentuloaan.
  • 112 000 perheenjäsentä sai turvatumman elämän.
  • 18 660 naista toimi yrittäjänä.
  • 14 290 naista nosti lainan toimeentulonsa kehittämiseen.

Tutustu Naisten Pankin työn tuloksiin (PDF) >>

Naiset toimivat muutoksen tekijöinä

Minua ilahduttaa valtavasti esimerkiksi nepalilaisen Sharmila Laman tarina (aloituskuva). Hän on nykyisin menestynyt käsityöyrittäjä ja mainio esimerkki siitä, kuinka Naisten Pankin pitkäjänteisellä työllä on ylisukupolvinen vaikutus.

Naisten toimeentulon kasvusta hyötyy koko perhe ja yhteisö, sillä usein ensimmäinen investointi on omien lasten kouluttaminen. Myös Sharmilan tytär on voinut jatkaa opintojaan yliopistoon asti.

Olen Naisten Pankin työssä maailmalla nähnyt, kuinka suuri merkitys erityisesti sillä on, että naiset tuodaan yhteen.

Säästöryhmät ja osuuskunnat kasvattivat 3 miljoonan euron pääoman

Säästöryhmien, osuuskuntien ja yrittäjyyskoulutusten kautta naiset saavat vertaistukiryhmiä, joissa he voivat jakaa haasteitaan ja kokemuksiaan. Koulutusten ohella tämä on valtavan merkityksellistä naisten voimautumiselle. Enää he eivät ole yksin.

Työ myös tuottaa huimaa tulosta: Naisten Pankin tukemat säästö- ja lainaryhmät sekä osuuskunnat kokosivat itse viime vuonna ennätyksellisen kolmen miljoonan euron pääoman!

Se kertoo siitä, miten Naisten Pankin tarjoamat mahdollisuudet luovat kestäviä rakenteita ja muutosta. Jopa 90 prosentilla naisista on tänä päivänä parempi ja kestävä toimeentulo.

  • Yhteensä 577 säästö- ja lainaryhmässä sekä osuuskunnassa on lähes 27 000 jäsentä.
  • 7085 naista osallistui ammattitaitokoulutuksiin.
  • 7 546 naista osallistui yrittäjyyskoulutuksiin.
  • 11 935 yritystä tai yrittäjää sai mentorointia.
  • Yritykset työllistivät 2 091 uutta työntekijää.

Yhteistyö tuottaa tulosta

Yhteenkuuluvuus, osaaminen ja naisten oikeuksien toteutuminen luo vakaan pohjan yhteiskuntien kehittämiseen. Sama yhteenkuuluvuus näkyy koko Naisten Pankissa.

Ainutlaatuisen verkostomme voima syntyy meistä jokaisesta, yhdessä tekemisen ilosta, kekseliäisyydestä ja sitkeydestä.

Kiitos, että olet mukana!

Saara Lehmuskoski
ohjaustiimin puheenjohtaja

Kuva: Nepalilainen Sharmila Lama kouluttautui ja perusti Naisten Pankin tuella bambukäsitöitä myyvän yrityksen, joka kattaa perheen kaikki kulut ja tyttären yliopisto-opinnot. Kuva: Monica Deupala

Tutustu Naisten Pankin työn tuloksiin (PDF) >>

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Osuuskuntien toiminta kohentunut tänä vuonna Kambodžassa

Suominen Oyj on osallistunut maaliskuusta lähtien Naisten Pankin tukemaan osuuskuntahankkeeseen Kambodžassa. Cooperation for Women’s Economic Development -hanke vahvistaa 17 maatalousosuuskuntaa, joiden kautta parannetaan naisten sosiaalista ja taloudellista asemaa. Kambodzassa, kuten...

Lue lisää

Vihannesten viljelykoulutus paransi toimeentuloa

Hor Rem, 33, ja hänen miehensä Pov Roeurn, 38, asuvat talossaan Kra Baochrumin kylässä, Pursatin maakunnassa Länsi-Kambodžassa. Heillä on kaksi poikaa ja tytär. Hor Rem on maanviljelysosuuskunnan ja vihannesryhmän jäsen....

Lue lisää