Kun sinnikkäästi yrittää, saapuu perille enemmin tai myöhemmin

Nainen suojapuvussa laskee metallitynnyristä hunajaa lasipurkkiin.

Lahjoita

euroa


Eman Al-Shalaby on mehiläistenhoitaja, joka pyörittää tilaansa Lähi-idässä Jordaniassa. Eman on mukana Naisten Pankin hankkeessa, joka tukee yrittäjyyden alkuun sekä jordanialaisia naisia että maassa asuvia syyrialaisia pakolaisnaisia.

Eman Al-Shalaby on 35-vuotias nainen, joka pyörittää mehiläistilaa Lähi-idässä Jordaniassa, noin 10 miljoonan asukkaan valtiossa Israelin, Saudi-Arabian ja Irakin naapurissa.

Emanin mehiläistilalla on yli 100 mehiläispesää. Mehiläispesien lisäksi tila myy luonnonmukaisesti tuotettua hunajaa. Tilalla on virallinen toimilupa ja sille on myönnetty ISO-sertifikaatti.

Eman on yksi Naisten Pankin Social and Economic Empowerment of Women -hankkeeseen osallistuvista 180 naisesta. Hankkeessa tuetaan sekä jordanialaisia naisia että maassa asuvia syyrialaisia pakolaisnaisia yrittäjyyden alkuun. Syyrian pitkään jatkuneen sisällissodan seurauksena Jordaniassa on noin 700 000 rekisteröityä pakolaista.

Lisäksi Jordanian talous on jo pitkään ollut vaikeuksissa, ja työttömyydestä kärsivät etenkin nuoret. Erityisen vaikeaa työllistyminen on nuorille naisille, myös kulttuuriin liittyvien käytäntöjen takia. Naisista vain 14 prosenttia käy töissä. Näissä olosuhteissa on tärkeää vauhdittaa maan yksityissektorin toimintaa jotta saadaan luotua uusia työpaikkoja ja mahdollistettua erityisesti nuorten naisten taloudellisen toiminta. Naisten Pankin hankkeen kautta naiset saavat starttirahaa, ja naisten säästö- ja lainaryhmien kautta yrittäjyyskoulutusta.

Hankkeen avulla myös Eman pystyi laajentamaan ja kehittämään yritystään. Saamansa rahallisen tuen avulla hän alkoi tuottamaan luonnonvahaa. Luonnonvahan kysyntä kasvaa jatkuvasti, mutta sitä on toistaiseksi vähän markkinoilla. Pääoman avulla hän onnistui myös laajentamaan liiketoimintaansa ja parantamaan tuottamansa hunajan laatua.

Perheyrityksessä Emanin yrityskumppanina on hänen äitinsä, joka neuvoo, mentoroi ja hoitaa tilan suhdetoimintaa. Tilan asiakkaita ovat perheet ja tilat sekä hunajakaupat Zarqassa ja Ammanissa.

Nainen mehiläishoitajan asussa pitää kädessään mehiläiskennoa.

Jordanian hunajatuotantoa.

Emania kuvaillaan intohimoiseksi lukijaksi, joka haluaa jatkuvasti oppia uutta. Hän etsii aktiivisesti tietoa netistä, jonka avulla kehittää toimintaansa. Häntä ohjaa motto, jonka voisi vapaasti kääntää ”Kun sinnikkäästi yrittää, saapuu perille enemmin tai myöhemmin”