Historiaa ja taidetta – Naisten Pankin kevätretki Billnäsiin

Naisten Pankin kevätretki
Tule toukokuun ensimmäisenä lauantaina nauttimaan kanssamme taiteesta ja historiasta Billnäsin viehättävään ruukkikylään.

Naisten Pankin kevätretken kohde on Mustionjoen varrella Raaseporissa sijaitseva Billnäs, joka on yksi vanhoista Pohjan ruukeista ja merkittävä osa Suomen teollista historiaa.

Retkemme ohjelmaan kuuluu opastettu kierros ruukkialueella ja lounas ruukin ravintolassa. Iltapäivällä naistenpankkilaiset on kutsuttu ruukin omistaja ja Management Events -tapahtumayrityksen perustaja Olli Muuraisen taidenäyttelyn avajaisiin.

Näen suljetuin silmin -näyttely on osa 15 vuotta täyttävän Naisten Pankin juhlavuoden ohjelmaa. Teostensa myyntituotosta Muurainen lahjoittaa 30 prosenttia Naisten Pankille, 30 prosenttia Kirkon Ulkomaanavun Ukraina-keräykseen ja loput Raaseporin teollisuushistorialliselle yhdistykslle. Näyttelyn suojelijaksi on lupautunut Naisten Pankin ”kummitäti”, ministeri Elisabeth Rehn.

Kevätretki bussikuljetuksineen ja lounaineen maksaa 75 euroa. Maksu sisältää Naisten Pankin lahjoitusosuuden, joka riippuu osallistujamäärästä (n. 20 euroa).

Alustava ohjelma

  • Klo 10 tilausbussin lähtö Kiasman pysäkiltä. Reitti kulkee Espoon kautta ja espoolaiset pääsevät kyytiin sovitusta paikasta
  • Klo 11.30 saapuminen Billnäsiin
  • Noin tunnin opastettu kierros ruukkimiljöössä
  • Klo 12.30 lounas Billnäs Ruukki -ravintolassa:
    Alkusalaatti, paistettua kirjolohta, paahdettua perunaa ja hollandaisekastike, leivonnainen + kahvi tai tee
  • Klo 14 taidenäyttelyn avajaiset kutsuvieraille
  • Bussikuljetus takaisin Helsinkiin sovittuna aikana.

Billnäsin ruukin alueelta löytyvät myös Ratia Shop (klo 10-16) ja Rakennusapteekki (klo 10-14). Billnäsin alueen palveluista ja historiasta voit lukea lisää täältä

Ilmoittaudu pikaisesti osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi aiheeksi Billnäs.  Jos haluat tulla omalla kyydillä, niin kysy lisätietoja edellämainitusta osoitteesta.

Kun saat vahvistusviestin, maksathan heti 75 euroa Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1232.

Matkanjohtajana toimii Naisten Pankki Helsingin aktiivi Tarja Feinberg, tarjafein@icloud.com, p. 040 7501230

Tervetuloa mukaan nauttimaan hienosta miljööstä ja taiteesta! Samalla tuet kehitysmaiden naisia kouluttautumaan ja hankkimaan ammatin.

—-

– Käytän suurikokoisia kankaita sekä akryylivärejä. Voin viettää pitkiäkin aikoja kahvikupin ja tyhjän kankaan kanssa, kunnes työn värimaisema alkaa hahmottua mielessäni, kuvailee Olli Muurainen työskentelyään.  Muurainen toimi Naisten Pankin ohjausryhmässä v. 2014 – 2015.

Olli Muurainen