Ilta Afganistanin naisille 14.11.

Afganistanilaisia naisia
Marraskuisen tiistai-illan omistamme Afganistanin naisille ja tytöille. Uutta: saamme paikalle myös suurlähettiläs Heli Kanervan, joka tulee kertomaan tuoreimmat kuulumiset Afganistanista! Hänen lisäkseen mukana ovat mm. kansanedustaja Nasima Razmyar ja Afganistan-asiantuntija Aziza Hossaini. Tule mukaan!

Huom! viimeinen ilmoittautumispäivä on 5.11.

Mitä Afganistanin naisille kuuluu nyt? Voivatko he tehdä työtä ja opiskella? Onko heillä oikeuksia toimia yhteiskunnassa? Voivatko he ylipäätään päättää omista asioistaan? Entä pääsevätkö tytöt kouluun?

Suuri huoli Afganistanin naisten ja tyttöjen nykyarjesta sekä tulevaisuudesta herätti Helsingin liike- ja virkanaisten yhdistyksen (BPW Helsinki) ja Naisten Pankki Helsingin järjestämään tämän tilaisuuden. Päätimme kysyä niiltä, jotka tietävät ja pohtia yhdessä, millä keinoilla voisimme vaikuttaa ja auttaa.

Ilta Afganistanin naisille

Tiistaina 14.11. kello 17.30 (ovet aukeavat klo 17) – 19 Original Sokos Hotel Presidentissä

Alustava ohjelma, muutokset mahdollisia

Kello 17 Kahvitarjoilu, Naisten Pankin tuotteiden myyntiä, arpajaiset

Kello 17.30 ->

Tilaisuuden juontaa päätoimittaja Leena Brandt.

🔸 Tilaisuuden avaus: Miksi illan aiheena ovat Afganistanin naiset. Riitta Rönn, puheenjohtaja, Helsingin liike- ja virkanaisten yhdistys, Pirkko Kasanen, puheenjohtaja, Naisten Pankki Helsinki

🔸 Puheenvuoro Afganistanin naisten puolesta. Nasima Razmyar, kansanedustaja

🔸 Tilannekatsaus: Mitä Afganistanissa tapahtuu. Suurlähettiläs Heli Kanerva.

🔸 Järjestön näkökulma: Afganistanin naisten avustaminen. Jaana Hirsikangas, toiminnanjohtaja, UN Women Suomi

🔸 Paneelikeskustelu: Mitä me kansalaiset, järjestöt ja Suomen valtio voimme tehdä Afganistanin naisten oikeuksien puolustamiseksi ja auttamiseksi? Millaista apua Afganistanin naiset toivovat? Mitä voimme oppia aiemmin tehdystä yhteistyöstä ja avustamisesta? Uhkia ja mahdollisuuksia.
Paneelissa mukana: Tarja Laitiainen, suurlähettiläs emerita (oli perustamassa Suomen suurlähetystöä Kabuliin),  Aziza Hossaini, Afganistan-asiantuntija, Eeva Koskinen, toimittaja, Learning Together -verkosto.

Kello 19 Tilaisuuden päätös

Afganistan-illan osallistumismaksu on 20 euroa, joka sisältää kahvitarjoilun. Tuotto ohjataan Naisten Pankin hankkeisiin. Afganistanin naisten tukemiseen mahdollisuus paikan päällä.

Ilmoittaudu viimeistään 5.11. osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi, viestin aiheeksi Afganistan. Toivomme, että ilmoittautuessasi kerrot, oletko vapaaehtoisena mukana jommassa kummassa järjestävässä organisaatiossa (Naisten Pankki, BPW) tai vastaavassa järjestössä (missä). Vahvistusviestin saatuasi maksa 20 euroa Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1656.

Lämpimästi tervetuloa!
Helsingin liike- ja virkanaisten yhdistys (BPW Helsinki)
Naisten Pankki Helsinki

Photo by Farid Ershad on Unsplash