Käsityöpiiri Käteväiset 13.11.2023, Joensuu

Nainen ompelee ompelukoneella ja vauva nukkuu hänen sylissään.
Käteväisten kokoontumispaikka Perheentalo muuttaa vuodenvaihteessa uusiin tiloihin kävelykadun varrelle. Käsityöpiirin täytyy löytää uusi paikka ensi vuoden kokoontumisiin. 

Käsityöpiiri Käteväisissä ideoimme ja valmistamme tuotteita myytäviksi Naisten Pankin hyväksi. Tärkeää on myös yhdessäolo ja tiedon jakaminen Naisten Pankin toiminnasta.

Tilaisuuden aluksi on tarjoilua: kahvia, teetä ja tuoreita leivonnaisia, joista on vapaaehtoinen, 5 euron maksu. Tällä kertaa nautimme srilankalaisista leivonnaisista, joita leipovat kolme maahanmuuttajanaista. He tulevat mukaan Käteväisiin tutustumaan vapaaehtoistyöhön. Toimintaamme on tulossa tutustumaan myös käsitöistä kiinnostunut ukrainalainen.

Perheentalo muuttaa vuodenvaihteessa uusiin tiloihin. Käteväisten täytyy löytää uusi kokoontumispaikka ensi vuoden alusta. Keskustellaan eri vaihtoehdoista, joissa voisimme käsityöpiiriin kokoontua.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta tuo kävelykadulle joulukuusia, joista yksi on varattu Naisten Pankille. Teemme Käteväisissä säätä kestäviä koristeita Naisten Pankin yhteisökuuseen. Kuusen koristelu alkaa pe 17.11.23 klo 10.

Naisten Pankilla on myyntipaikka Iso Myyn Joulutorilla ke-la 13.-16.12. Suunnittelemme, valmistamme ja viimeistelemme sinne Naisten Pankin tuotteita. Ota mukaan omat, terävät sakset, samoin muutkin perusvälineet, puikot, koukut, neulat, rihmat ym.

Erityistehtävämme tällä kertaa on 20 kilon talvikurpitsan lohkominen halukkaille aurinkohillon ja pikkelsin keittäjille. Valmiit tuotteet pakkaamme 2-3 desin lasipurkkeihin, joihin tulee kankaiset hatut ja tuotelaput. Jos haluat osallistua kurpitsatalkoihin, ota mukaan muovipussi tai astia omaa kurpitsalohkoasi varten. Sopivan kokoisia lasipurkkeja otamme vastaan. Tuo niitä Käteväisiin tai jätä Dukaan.

Tervetuloa mukaan!