Kesäkuun teemana Kenia 

Naisten Pankki Helsinki kuukausitapaaminen
Kesäkuun kuukausitapaamisemme aihe on Naisten Pankin ensimmäinen hanke Keniassa.

Tule kesäkuun kuukausitapaamiseen kuulemaan, mitä Naisten Pankki tekee Keniassa. Juhlimme myös kesän alkua yhteisellä illallisella.

Kesäkuun tapaaminen pidetään  

maanantaina 5.6. kello 17 Sokos Hotel Presidentin tiloissa. 

Ennen Kenia-osuutta käymme läpi Naisten Pankki Helsingin ajankohtaisia asioita. 

Saamme vieraaksi Naisten Pankin aktiivin Hanna Suomelan. Hän on vieraillut Keniassa kolme kertaa ja on ollut siellä vapaaehtoisena Opettajat ilman rajoja -ohjelman kautta. 

Hanna Suomela kertoo Naisten Pankin ensimmäisestä kenialaisesta hankkeesta, johon hän pääsi matkallaan tutustumaan. Hankkeessa naisia koulutetaan jätteiden keräykseen kaatopaikalla, lajitteluun ja kierrätykseen. Lajitellusta jätteestä jalostetaan mm. muovirouhetta, jota myydään eteenpäin.

Tervetuloa illalliselle Bistro Manuun

Kuukausitapaamisen päätteeksi juhlimme kesän alkua ja nautimme yhdessä illallisen Hotelli Presidentin Bistro Manussa kello 19 alkaen. Ateria on omakustanteinen. Sujuvan tarjoilun takaamiseksi pyydämme, että valitset itsellesi jonkin allaolevista ateriavaihtoehdoista. Ilmoita se viimeistään 25.5. osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi aiheeksi Ateria. 

Kaikki vaihtoehdot ovat laktoosittomia. 

1. Caesarsalaatti chilimarinoiduilla jättiravuilla. 23,00 €
Cosmopolitansalaattia, täyteläistä caesarkastiketta ja krutonkeja ja chilimarinoituja jättirapuja. Caesarkastike sisältää kalaa. 

2. Caesarsalaatti sitruunamarinoidulla kanalla. 23,00 €
Sitruunamarinoitua kananpoikaa, Cosmopolitansalaattia, täyteläistä caesarkastiketta ja krutonkeja. Caesarkastike sisältää kalaa. 

3. Grillattua naudan ulkofileetä kesäisellä salaatilla. 29,90 €
Vihreitä neulapapuja, varhaisperunaa, raikasta vihersalaattia, oliiveja, pisaratomaattia, pikkelöityä fenkolia sekä chipotlemajoneesia ja sitrusvinaigrettea. 

4. Kermainen lohikeitto. 22,00 €
Saaristolaisleipää. 

5. Rapupasta. 25,00 €
Chilimarinoituja jättirapuja, persiljaa ja pisaratomaatteja sekä mustaa tagliatelle-pastaa bouillabaisekastikkeessa. 

6. Iso tartar. 25,00 €
Keltuaisgeeliä, piparjuurikreemiä, kaprista ja ranskalaisia perunoita. 

7. Kasvispihvi kesäisellä salaatilla. 23,00 €
Bistron mausteinen siemen-kasvispihvi, vihreitä neulapapuja, varhaisperunaa, raikasta vihersalaattia, oliiveja, pisaratomaattia, pikkelöityä fenkolia sekä chipotlemajoneesia ja sitrusvinaigrettea. Annos on sopiva vegaaniruokavalioon.