Kevätmyyjäiset & Hankemaat tutuiksi – NEPAL – 22.5.2024

Naisten Pankki on suomalainen verkosto. Tuemme naisten työtä ja yrittäjyyttä kehittyvissä maissa, jotta jokaisella naisella on oikeus päättää itse elämästään. Työ ja omat tulot tuovat naisille valtaa vaikuttaa ja rakentaa kestävää hyvinvointia. Valituissa kohdemaissa hankkeita on ollut useita kymmeniä.

KEVÄTMYYJÄISET klo 17-18
Tule silloin, kun sinulle parhaiten sopii!
TUOTTO NAISTEN AMMATTIEN JA YRITTÄJYYDEN TUKEMISEEN

Olemme saaneet  hienon mahdollisuuden tarjota Keniassa 1975 perustetun Kazuri-yrityksen suurperheiden äitien ja yksinhuoltajien savesta tekemiä koruja. Yritys on saanut Fair Trade -merkin sitoutumisestaan työturvallisuuteen, ergonomiaan ja kohtuullisiin työaikoihin. Koko perhekunta kuuluu Kazurin työterveyshuollon piiriin ja yritys huolehtii työntekijöidensä lasten – myös tyttöjen – koulunkäynnistä mm. hankkimalla koulupuvut.
Kaikki korujen työvaiheet – suunnittelu, muotoilu, uunipoltto, maalaus, lakkaus – tehdään käsin, joten kahta samanlaista korua ei ole. Korut ovat nikkelittömiä ja niitä on miellyttävä käyttää. Kaulakorun, korvakorujen ja rannerenkaan muodostama kokonaisuus antaa tyylikkään vaikutelman.
Koruja esittelee niiden maahantuoja Maije Pihl-Wessman, joka tuntee tuotteet läpikotaisin Keniaan suuntautuneiden matkojensa perusteella.

Myyjäisissä voit ostaa myös Naisten Pankin kahvia ja teetä, kangaskasseja, pikkulaukkuja yms.

MITÄ HANKEMAISSA TAPAHTUU?

Valtava merkitys on erityisesti ja yksinkertaisesti sillä, että naiset tuodaan yhteen.

Säästöryhmien, osuuskuntien ja yrittäjyyskoulutusten kautta naiset saavat vertaistukiryhmiä, joissa he voivat jakaa haasteitaan ja kokemuksiaan. Koulutusten ohella tämä on valtavan merkityksellistä naisten voimaantumiselle. He verkostoituvat eivätkä ole enää yksin.
Osaaminen ja naisten oikeuksien vahvistuminen luo kestävän pohjan yhteiskuntien kehittämiseen.

Toukokuun tapaamisessa tutustumme Nepalin hankkeisiin.

Osuuskuntatoiminta on vahvistanut Nepalissa naisten toimeentuloa ja asemaa tehokkaasti. Verrattuna vuoteen 2021 Lalitpurissa tukemillamme naisilla on päivittäin käytössään 30 prosenttia enemmän varoja, ja Sindhulin alueella naisten tulotaso on noussut 10 prosenttia. Naiset ovat myös voimaantuneet toimimaan itselleen tärkeiden asioiden puolesta paikallishallinnossa. Tulokset kertovat pitkäjänteisen työn tuottavan kestäviä rakenteita.

Keitä Naisten Pankin vapaaehtoiset ovat ja mitä he tekevät?

Vapaaehtoisia toimii 40 paikallisryhmässä eri paikkakunnilla. Tarkoituksena on kerätä varoja ja tehdä Naisten Pankkia tunnetuksi omalla paikkakunnallaan. Toiminta on etupäässä erilaisia projekteja kuten myyjäisiä. Moneen muuhun hyväntekeväisyyteen meillä on erityinen etu: yhteisöllisyys. Toimimme yhdessä, voimme tutustua uusiin ihmisiin ja jakaa kokemuksiamme sekä oppia uutta.

Kun osaat lukea ja kirjoittaa, olet nuori tai vanha, työtä tekevä, opiskelija tai eläkkeellä oleva, olet tervetullut mukaan näihin tapaamisiin.
Näissä tapaamisissa saat tietää
– eri tavoista osallistua erilaisiin projekteihin,
– Naisten Pankin myyntituotteista ja niiden esittelystä
– muualla onnistuneista projekteista.
Sinä itse voit vaikuttaa omilla ideoillasi ja voit antaa omaa osaamistasi varojen hankintaan.
Opettelemme mm.
– miten maksupäätettä käytetään,
– miten tiivistämme lahjoittamisen tärkeyden,
– miten kerromme hankemaissa saavutetuista tuloksista.

Tilaisuuden kesto on noin 1 h 30 min. Paikalla on mahdollisuus ostaa Naisten Pankin tuotteita kuten kahvia, teetä, kortteja, kasseja, laukkuja yms. Suorituksen pyydämme mieluiten maksukorteilla. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon eikä siihen ole pääsymaksua.

Olet lämpimästi tervetullut ja samoin myös ystäväsi ja tuttavasi!

Naisten Pankki Espoo
espoo@naistenpankki.fi