Kirjailijavieras Espoossa

Naisten Pankki Espoon Lukupiiri järjestää kaikille avoimen kirjaillan. Palkittu ja suosittu kirjailija Virpi Hämeen-Anttila saapuu vieraaksi Tapiolaan. Tule tutustumaan Lukupiirin toimintaan.

Lukupiirit ovat yhä vain suositumpia ja lukeminen on pandemian aikana lisääntynyt. Lukupiirit ovat tavallisesti vakiojoukon harrastus; kokoonnutaan keskustelemaan luetuista kirjoista, vaihdetaan vaikutelmia ja keskustellaan. Lukupiireissä tietämys kasvaa erilaisia näkökulmia kuunnellessa ja pohtiessa.

Naisten Pankki Espoon Lukupiiri on kutsunut vieraaksi Virpi Hämeen-Anttilan. Tapiola on hänelle tuttua seutua, sillä hän valmistui ylioppilaaksi Pohjois-Tapiolan yhteiskoulusta.

Hän on tutkija, suomentaja, kuvittaja ja kirjailija sekä myös humanististen tieteiden maisterina tehnyt väitöskirjaa vanhan intialaisen kertomakirjallisuuden teoriasta. Sanskritin lisäksi hän on suomentanut useista muista intialaisista kielistä kuten paalista, bengalista ja hindistä. Hän on kääntänyt myös englannista ja ranskasta. Hän on opettanut Helsingin yliopistossa sanskritia ja Intian kirjallisuutta, historiaa, filosofiaa ja kulttuurihistoriaa.

Vuonna 2003 ilmestyi Hämeen-Anttilan esikoisromaani Suden vuosi. Sen pohjalta tehty elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2007.

Virpi Hämeen-Anttilan monipuoliseen tuotantoon kuuluu myös useita rikosromaaneja, joista tuorein on Karl Alex Björkin tutkimuksia -sarjassa 2021 ilmestynyt Juhannusyön painajainen. Tämä kirja on kirjaillan esittelyssä.

Kirjaillassa käydään keskustelua, jota moderoi Lukupiirin jäsen Markku Mölläri.

Osallistumismaksu 15 € sisältää illan ohjelman ja kevyen tarjoilun. Tilaisuudessa myydään mm. Naisten Pankki Espoon Amaryllis- ja Afrikkalaiset naiset -korttisarjoja.
Ilmoittaudu tilaisuuteen kirjoittamalla sähköposti espoo@naistenpankki.fi.
Sen jälkeen maksa 15 € seuraavasti:

Espoon ryhmä kehitysmaiden naisten hyväksi ry
FI89 1544 3000 1333 35
Viite 20226

Tilaisuuden tuotto menee Naisten Pankin kautta kehittyvien maiden naisten yrittäjyyskoulutukseen.

Olet lämpimästi tervetullut! Kerro tästä myös ystävälle.

Naisten Pankki Espoo
Lukupiiri
Paula Arola ja Kirsti Jutila