Kirjallisuusilta: Sota ja rauha

Tervetuloa Vanhaan pappilaan Minna Canthin päivänä tiistaina 19.3.2024! Järjestämme kirjallisuusillan yhdessä tuomiorovasti Satu Saarisen ja dosentti Marianne Junilan kanssa.

Naisten valintoja on monien sotien aikana katsottu suurennuslasilla, etenkin jälkeenpäin. Naiset ovat joutuneet kantamaan kohtuutontakin taakkaa valinnoistaan. Kaiken raskaan ja surullisen ohella sota-aika mahdollistaa myös onnellisten kohtaloiden toteutumisen. ”Oman isoäitini Annikin tarinan kautta olen katsonut sitä, millaisen tilan jatko- ja Lapin sota loi pohjoisen pikkukaupungin nuorelle naiselle ja hänen elämän valinnoilleen,” Satu Saarinen pohtii. Satu kertoo illan aikana kirjastaan Annikin sota ja rauha. Kirja on tositarina Sadun isoäidin elämänvalinnoista toisen maailmansodan loppuvaiheessa. 

Kirjallisuusillan vieraana on myös dosentti ja tutkija Marianne Junila Oulun yliopistosta. Marianne kertoo, kuinka sota vaikutti erityisesti pohjoissuomalaisen naisen elämään ja valintoihin. Marianne pohtii, miten ja miksi naisen valintoja kontrolloitiin sodan ajan yhteiskunnassa ja kuka päättää, miten sodasta puhutaan ja mitä siitä muistetaan?

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu kello 17.30 alkaen. Virallinen ohjelma alkaa kello 18.00.

Kirjallisuusillan osallistumismaksu on 20 euroa. Maksu lahjoitetaan lyhentämättömänä Naisten Pankin hanketyön tukemiseen Aasiassa ja Afrikassa.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla: oulu@naistenpankki.fi, sähköpostin aihe: Kirjallisuusilta. Viimeinen ilmoittautumispäivä on perjantai 15.3.2024. Vahvistaessamme osallistumisesi, saat ohjeet osallistumismaksun maksamiseen Naisten Pankin Oulun paikallisryhmän tilille.