Kolme opastettua kävelykierrosta kiehtovaan Helsinkiin

Talvipuutarha
Esplanadin puisto ja sitä ympäröivät kahvilat, Vanhankirkon puisto ja sen maisemissa viihtyneet kirjailijat, Talvipuutarhan kameliapuu, kaktukset ja ruusut. Lähde Helsinki-oppaiden johdolla kiinnostaville kävelykierroksille!

Nyt pääset tutustumaan pääkaupungin kiehtoviin kohteisiin Helsinki-oppaiden johdolla. Järjestämme elo-syyskuussa kolme kävelykierrosta:

  • Kirjailijoiden Helsinki – kierros suomalaisen kirjallisuuden rakastajille 18.8.
  • Tarinoita ja makuja Helsingistä 31.8.
  • Opastettu kierros Talvipuutarhassa 2.9.

Lähde mukaan kuuntelemaan tarinoita ja katselemaan kaupunkia toisin silmin!

Osallistuminen maksaa 15 euroa. Koko summa lahjoitetaan Naisten Pankille.

Kierrokset kestävät max. 2 tuntia.

Ilmoittaudu etukäteen sähköpostilla osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi. Kirjoita viestisi aiheeksi Kävelykierros + kierroksen päivämäärä. Ilmoittaudu viimeistään viikkoa ennen.

Vahvistuksen saatuasi, maksa 15 euroa Naisten Pankki Helsinki tilille FI80 1745 3000 1728 27. Käytä seuraavia viitteitä: Kirjailijoiden Helsinki 1368,  Tarinoita ja makuja 1371 ja Talvipuutarha 1384.

Jos joudut perumaan osallistumisesi, niin ilmoitathan siitä heti sähköpostilla.

Ryhmiin otetaan maksimissaan 20 osallistujaa. Kierroksilla huomioidaan voimassa olevat Avi:n ohjeistukset ja THL:n määräykset.

 

Kirjailijoiden Helsinki – kierros suomalaisen kirjallisuuden rakastajille

Keskiviikkona 18. elokuuta klo 15
Kokoontumispaikka: Lönnrotin puistikko, Lönnrotin muistomerkki, Lönnrotinkatu 5-7 (Vanhankirkon vieressä)
Oppaana virallinen Helsinki-opas ja tietokirjailija Ulla-Maija Rouhiainen

Kuulemme tarinoita Vanhankirkon puistoon ja sen ympäristöön liittyvien kirjailijoiden elämästä, kirjojen synnystä ja kustantamisesta. Kierrokseen sisältyy käynti joko Into-kustannuksessa tai WSOY:ssa. Vierailukohde tarkentuu myöhemmin.

Ilmoittaudu viimeistään 11.8.

Tarinoita ja makuja Helsingistä

Tiistaina 31. elokuuta klo 17
Kokoontuminen Havis Amandan patsaalla
Oppaana virallinen Helsinki-, Suomi- ja erikoisopas Kirsti Wikman

Kävelemme Esplanadin puistossa. Opas kertoo mm. musiikkilavan ja Kappelin historiasta sekä puiston tapahtumista. Ihailemme patsaita, emmekä unohda kioskejakaan. Nautimme puiston tunnelmasta.

Opas kertoo puistoa reunustavista kaduista ja näyttää mistä löytyy mm. Jugend-kahvila ja Savoyn kuuluisa ravintola. Kävelemme Kämp-hotellin ohi ja kurkistamme Fazerin pääkahvilaan. Jatkamme Kluuvin kauppakeskukseen, jonka toisessa kerroksessa tutustumme Pauligin pieneen kahvipaahtimoon. Kierros päättyy Senaatintorin laidalle.

Ilmoittaudu viimeistään 24.8.

Opastettu kierros Talvipuutarhassa

Torstaina 2. syyskuuta klo 15
Kokoontuminen Talvipuutarhan edessä Hammarskjöldintie 1, sisäänkäynnin edessä (pihan puolella).
Oppaana Rauni Vesterinen

Talvipuutarha sulkeutuu yleisöltä klo 15, mutta ryhmänä pääsemme tuolloin sisään, joten siellä ei ole muita vierailijoita. Rakennuksen kierrettyämme voimme vielä tutustua ruusutarhaan.

Talvipuutarha on ollut yli 125 vuotta kaupunkilaisten virkistys- ja kohtauspaikka. Siellä on yli 200 erilaista kasvia. Palmuhuoneessa ja Länsisiivessä viihtyvät palmujen lisäksi huonekuuset, uljas kuningasmagnolia, vanhan ajan huonekasvit sekä noin 130-vuotias kameliapuu, joka on puutarhan vanhin kasvi. Kaktushuone on puolestaan kaktusten ja mehikasvien valtakuntaa.

Ruusutarha on 1920-luvulla perustettu muotopuutarha, johon kuuluu ruusuistutuksia, terasseja, kukkivia muureja, perennapenkkejä, vajotettu ruohokenttä sekä muotoon leikattuja pensaita ja puita.

Ilmoittaudu viimeistään 26.8.

Huom!
Oppaamme vinkkaavat, että kierroksille kannattaa varustautua kävelyyn sopivilla jalkineilla ja pukeutua sään mukaisesti.

Lämpimästi tervetuloa!
Naisten Pankki Helsinki

 

Kuva: Talvipuutarha, Helsingin kaupunki, Vladimir Pohtokari

Seuraa Naisten Pankki Helsingin tapahtumakalenteria!