Kruunu-korumuseo ja kultasepän työ tutuksi – 19.9.2023

kultasormus, kultasormus kivellä
Oletko käynyt kello- ja korumuseo Kruunussa? Haluatko kuulla, miten kotimaisista jalokivistä ja kullasta syntyy ainutlaatuisia koruja?

Syyskuussa on mielenkiintoinen ilta, jonka teemana on suomalainen kultasepäntyö.  Naisten Pankki Espoo ja Helsinki järjestävät yhdessä Kultaseppä Kulmalan kanssa tilaisuuden

Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa Espoon Tapiolassa

tiistaina 19. syyskuuta kello 17.30 – 19.30. 

Kultaseppä Kulmala kertoo kotimaisista jalokivistä, kultasepäntyöstä ja korujen suunnittelusta. Mukanaan hänellä on valikoima harvinaisia Luumäen beryllejä ja Luoston ametisteja, joita on istutettu Suomen Lapista huuhdotusta kullasta valmistettuihin koruihin. Jokaisella korulla on tarina, joka kumpuaa suomalaisesta estetiikasta, arvomaailmasta ja jalosta taidosta käsitellä luonnonmateriaaleja. 

Illan ohjelmaan kuuluu opastettu kierros museossa, jossa on esillä kultaseppä Mellinin töitä 1800-luvulta lähtien. 

Pientä tarjoilua. 

Tilaisuuteen osallistuminen maksaa 15 euroa, joka menee kokonaisuudessaan Naisten Pankille. Lisäksi jokainen lunastaa museossa sisäänpääsyn Museokortilla tai maksaa 12 euroa. 

Mukaan mahtuu 25 ensiksi ilmoittautunutta. Lähetä ilmoittautuminen osoitteeseen espoo@naistenpankki.fi ja kirjoita viestin aiheeksi Korumuseo. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.9. Vahvistusviestin saatuasi maksa 15 euroa FI89 1544 3000 1333 35, viite 20242.

Museo Kruunu sijaitsee Espoon Tapiolassa, WeeGee-talon vieressä osoitteessa Ahertajantie 3. 

Lämpimästi tervetuloa!
Naisten Pankki Espoo

 —-

Kultaseppä Kulmalan korut valmistetaan käsityönä Helsingin Ullanlinnassa. Suomen luonto vuodenaikoineen ja karunkauniine yksityiskohtineen on oiva alusta korujen suunnittelulle. Kultaseppä Kulmalalla on kattava kokoelma jalokiviä, joista kultaseppämestari Pekka Kulmala luo upeita jalokivikoruja. 

www.kultaseppakulmala.fi | IG @goldsmithkulmala 

Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa on nyt esillä Roland ja Otto Roland Mellinin, Helsingin maineikkaiden kultaseppien töitä. Näyttely esittelee 1800-luvun korumuotia ja korujen käyttäjiä. Ideat koruihin saatiin tuohon aikaan arkeologisista hautalöydöistä. 

www.kellojakorumuseo.fi | IG @kellojakorumuseo