Kuukausikokous Espoossa Ukraina-teemalla ke 28.9.

Espoon ryhmän kuukausikokoukset järjestetään kuukauden neljännen keskiviikon iltana. Syyskuun kokouksen teema on Ukraina ja ukrainalaiset Suomessa. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan!

Ukrainalaisia on saapunut sotaan pakoon Suomeen kymmeniä tuhansia. Suomalaiset ovat osoittaneet suurta auttamis- ja tukemishalua sodan alkamisesta helmikuusta 2022 lähtien. Monenlaista tukea tarvitaan edelleen, sillä kokonaiset perheet ovat vailla vakituista asuntoa, lapset vailla päiväkotia ja koulua, aikuiset vailla työtä ja kaikki vailla Suomen ja suomalaisten ymmärrystä, empatiaa ja konkreettisia toimia varautumisessa talviaikaan.

Suomeen saapuneita pakolaisia varten on perustettu erilaisia avustus- ja tukipisteitä. Espoossa mm. Suomenojan Ukraine Aid on yksi niistä ja senkin toiminta päättyy 30.9.2022. Perustajakolmikosta Ira Hammermann on luvannut tulla kertomaan ukrainalaisten kokemuksista, joita Suomenojan avustuspisteessä on kertynyt. Mahdollisesti saamme kokoukseen myös ukrainalaisnaisia ja heidän tarinoitaan.

Käsittelemme tiivistettynä pakettina myös Naisten Pankki Espoon ohjelmaa loka-joulukuussa. Otamme esille myös ajatuksia vuoden 2023 suunnitelmista. Esillä ja myynnissä kasseja, kortteja ja koruja sekä papukahvia, joiden myyntituotto kerryttää varainhankintaa. Ostosten maksaminen mieluiten maksukorteilla.

Tervetuloa mukaan Naisten Pankin nykyiset ja uudet tukijat! Vapaa pääsy. Kokoustarjoiluna mehu/vesi.

Naisten Pankki Espoo
espoo@naistenpankki.fi

Info ja lisätiedot: Marita Johansson 0400-400649