Lue Naiselle Ammatti -ilta Järvenpäässä

Lämpimästi tervetuloa Naisten Pankki Helsingin ja Keski-Uudenmaan Lue Naiselle Ammatti -kirjallisuustapahtumaan. Illan tähtivieraana on kirjailija Emmi Itäranta, joka kertoo teoksestaan Teemestarin kirja. Toimittaja Reetta Meriläinen haastattelee kirjailijaa.

Lue Naiselle Ammatti -kiertueen Järvenpään kirjallisuusillassa kirjailija Emmi Itäranta kertoo teoksestaan Teemestarin kirja (Teos 2012). Kirjan pohjalta on tehty uutuuselokuva Veden vartija. Teemestarin kirja on mitä ajankohtaisin, sillä puhdas vesi on merkittävä osa ilmastokriisiä.

”Teemestarin kirja on Emmi Itärannan palkittu esikoisromaani, jonka hän kirjoitti samaan aikaan englanniksi ja suomeksi. Se sai kiittävän vastaanoton ilmestyessään Suomessa vuonna 2012, ja sitä verrattiin Ursula K. Le Guinin ja Margaret Atwoodin teoksiin.” ”Kirja saavutti esikoisteoksellaan useita palkintoja: Kalevi Jäntin palkinto 2012, Nuori Aleksis -palkinto 2013. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2013, Philip K. Dick -palkintoehdokas 2014, Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2015, HelMet-kirjallisuuspalkinnon ehdokas 2015: yleisön suosikki.”
Kirjaesittely: http://www.emmiitaranta.com/fi/memory-of-water

Tilaisuus alkaa klo 18.00, ovet avataan klo 17.30.

Ohjelma
– avaussanat Maarika Hiltunen, K-U Naisten Pankin paikallisryhmä
– infoa Naisten Pankin toiminnasta Ritva Ohmeroluoma
– musiikkiesitys: pianisti Katriina Korte-Vuorilehto
– kirjaesittely Emmi Itäranta ja Reetta Meriläinen

Myyntipöydältä löydät kahvia/teetä ja leivonnaisia sekä Naisten Pankin tuotteita, joiden myyntitulot menevät kokonaan Naisten Pankille. Tilaisuudessa voit myös ostaa Teemestarin kirjan, johon on saatavana kirjailija Emmi Itärannan omistuskirjoitus.

Ilmoittaudu 27.10. mennessä sähköpostiin naistenpankki.ku@gmail.com. Vapaaehtoisen osallistumislahjoituksen voit tehdä ennakkoon verkkosivuilla: https://www.naistenpankki.fi/lue-naiselle-ammatti-lahjoita/ , merkitse tapahtumapaikkakunnaksi Järvenpää. Voit myös tehdä lahjoituksen paikan päällä.

Myyntituotolla ja lahjoituksilla tuetaan hauraassa asemassa elävien naisten ammatillista koulutusta ja oman yrityksen perustamista Aasiassa ja Afrikassa. Jo kolmenkymmenen euron lahjoituksella nainen saa mahdollisuuden ammattiin. Lisätietoja Lue Naiselle Ammatti -kiertueesta: https://www.naistenpankki.fi/tule-mukaan/lue-naiselle-ammatti/

Tule viihtymään kirjallisuusiltaan, tapaamaan Teemestarin kirjan tekijä ja tekemään hyvää yhdessä!