Lue Naiselle Ammatti -tapahtuma Helsingissä 25.10.

Lue Naiselle Ammatti Helsinki
Lue Naiselle Ammatti -tapahtuman teemana on Larin Paraske.

Lokakuussa Naisten Pankki Helsinki tarjoaa kiinnostavan Lue Naiselle Ammatti -kirjallisuustapahtuman. Sen tähtivieraiksi saapuvat toimittaja-kirjailija Leena Virtanen (s. 1960) ja palkittu kuvittaja-lastenkirjailija Sanna Pelliccioni (s. 1976). Kaksikko kertoo tuoreimmasta teoksestaan Paraske! Larin Parasken ilot, surut ja säkenöivät säkeet, joka on suositun Suomen supernaisia -lastenkirjasarjan viides osa.

Tilaisuus pidetään tiistaina 25. lokakuuta Helsingin keskustassa, Oma Säästöpankin tiloissa. Ovet aukeavat kello 16.30, mutta varsinainen tilaisuus alkaa kello 17.30. Mukaan mahtuu vain 40 ensimmäistä, joten kannattaa ilmoittautua heti.

Myyntipöydältä löydät Teos-kustantamon kirjoja ja Naisten Pankin tuotteita. Lisäksi myynnissä on arpoja, joiden tuotto menee kokonaan Naisten Pankille. Voit myös tilata kirjoja etukäteen. Listan löydät tämän ilmoituksen lopusta.

Tilaisuuden osallistumismaksu on 15 euroa, joka lahjoitetaan kokonaisuudessaan Naisten Pankille. Ilmoittaudu viimeistään 18.10. osoitteeseen helsinki@naistenpankki.fi ja kirjoita viestin otsikoksi Lue naiselle ammatti. Maksathan heti vahvistuksen saatuasi osallistumismaksun 15 euroa Naisten Pankki Helsingin tilille FI80 1745 3000 1728 27, viite 1371.

Tule viihtymään Paraske!-kirjan tekijöiden seuraan ja tekemään hyvää yhdessä!

Lue Naiselle Ammatti -tapahtuman ohjelma

16.30 Ovet avautuvat

Myynnissä Teos-kustantamon kirjoja ja Naisten Pankin tuotteita. Mahdollisuus saada signeeraus Paraske!-kirjaan. Arpajaiset.

Kahvitarjoilu (OmaSp tarjoaa)

17.30 Tervetuloa

– Illan juontaa Naisten Pankin vapaaehtoinen Jaana Heporauta

– Oma Säästöpankin tervehdys, konttorinjohtaja Tiia Matikkala

17.45 Naisten Pankin kuulumiset, Naisten Pankin yhteyspäällikkö Eija Wallenius

18.00 Paraske! Larin Parasken ilot, surut ja säkenöivät säkeet, kirjailija Leena Virtanen ja kuvittaja Sanna Pelliccioni. Haastattelijana toimittaja Kirsikka Moring.

Kansanmusiikkia, Emmi Kuittinen

19.00 Tilaisuus päättyy

📚📚📚

Tilaa kiertuekirjailijoiden teoksia etukäteen

Hanki joululahjat hyvissä ajoin ja helposti! Tilaa lahjaksi tai itsellesi Lue Naiselle Ammatti -kiertueen kirjailijoiden teoksia. Kiertueen yhteistyökumppani kustantaja Teos lahjoittaa Naisten Pankille osuuden jokaisesta kauttamme myydystä kirjasta.

Seuraavia kirjoja voit tilata Naisten Pankki Helsingiltä etukäteen:
(kk = kovakantinen, p = pehmeäkantinen)
Lea Pulkkinen
⦁ Tutkijan omakuva (kk) 25,00
Emmi Itäranta
⦁ Teemestarin kirja (p) 5,00
⦁ Kudottujen kujien kaupunki (p) 5,00
⦁ Kuunpäivän kirjeet (kk) 15,00
Leena Virtanen & Sanna Pelliccioni
⦁ Paraske! Runoilija Larin Parasken ilot, surut ja säkenöivät säkeet (2022) 17,00
⦁ Minna! Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot (2018) 13,00
⦁ Ellen! Taiteilija Ellen Thesleffin elämä ja villit värit (2019) 13,00
⦁ Eeva! Kirjailija Eeva Kilven polut, muistot ja viisaat sanat (2020) 13,00
⦁ Fredrika! – Kirjailija Fredrika Runebergin unelmat ja ihmeellinen puutarha (2021) 13,00

Tee tilauksesi viimeistään 7. lokakuuta sähköpostitse helsinki@naistenpankki.fi. Otsikkokenttään Kirjatilaus. Maksa kirjat etukäteen ohjeen mukaisesti ja valitse toimitustapa seuraavista vaihtoehdoista: 1) tilaisuudessa 25.10. tai 2) seuraavassa kuukausitapaamisessa 7.11. tai 3) nouto tai toimitus sovittuun paikkaan.

Lue Naiselle Ammatti -tilaisuudessa 25.10. voit ostaa seuraavia kiertueen kirjoja:
⦁ Leena Virtanen & Sanna Pelliccioni: Paraske! Runoilija Larin Parasken ilot, surut ja säkenöivät säkeet
⦁ Lea Pulkkinen: Tutkijan omakuva
⦁ Emmi Itäranta: Teemestarin kirja
Lisäksi tarjolla on viime vuoden kiertuekirjailija Minna Lindgrenin kirjoja.

📚📚📚

Larin Paraske

Larin Paraske syntyi vuonna 1833 Inkerinmaalla maaorjien perheeseen. Parasken aikana kalevalainen laulanta eli varsin vahvana etenkin naisten keskuudessa molemmin puolin rajaa. Paraske oppi ensimmäisen laulunsa nelivuotiaana istuessaan äitinsä sylissä naapurin häissä. Siitä lähtien laulu kuului saumatta hänen elämänsä arkeen ja juhlaan.

Kylän lapset lauloivat runoja kilpaa, ja Paraske talletti joka säkeen muistiinsa. Karjalassa Parasken muisti teki hänestä ilmiön, ja sana kiiri Helsingin kulttuuriväen korviin. Silloin Paraske sai laulaa koko Karjalan ja Inkerin kansan laulut, joissa yleisö kuuli muinaisen suomalaisuuden ääniä.

Paraske palasi kotikyläänsä, jäi suurelta maailmalta unholaan ja eli loppuelämänsä vaatimattomissa oloissa.

Paraskelta on säilynyt yli 32 000 säettä, enemmän kuin Homeroksen eepoksissa. Niistä huokuu hänen ja muiden inkerikkojen elämän koko tunnekirjo.

Suomen supernaisia

Leena Virtasen ja Sanna Pelliccionin Suomen supernaisia -lastenkirjasarjan aiemmat kirjat kertovat Minna Canthista, Ellen Thesleffistä, Eeva Kilvestä ja Fredrika Runebergistä. Minna! valittiin yhdeksi vuoden kauneimmista kirjoista.

 

Naisten Pankki Helsinkiä tukemassa:

Naisten Pankki Helsinkiä tukemassa omaSp