Lue Naiselle Ammatti -tilaisuus Espoossa 26.10.

Naisten Pankin viides Lue Naiselle Ammatti (LNA) -kampanja toteutetaan jälleen. Yhteistyökumppanina jatkaa Kustannusosakeyhtiö Teos. Kiertueen tähdistä Espooseen saapuu kirjailija Emmi Itäranta. Hänen esikoisromaaninsa Teemestarin kirja on mitä ajankohtaisin, sillä puhdas vesi on merkittävä osa ilmastokriisiä. Ajankohtaiseksi teoksen tekee kirjan pohjalta tehty uutuuselokuva Veden vartija.

Kirjailija Emmi Itäranta saavutti esikoisteoksellaan useita palkintoja: Kalevi Jäntin palkinto 2012, Nuori Aleksis -palkinto 2013. Tähtivaeltaja-palkintoehdokas 2013, Philip K. Dick -palkintoehdokas 2014, Arthur C. Clarke -palkintoehdokas 2015, HelMet-kirjallisuuspalkinnon ehdokas 2015: yleisön suosikki.

Emmi Itärannan esikoisromaani Teemestarin kirja on harvinaisen uskottava ja pelottava kuvaus mahdollisesta tulevaisuudestamme. Samalla Itärannan kieli on kuitenkin kuulasta, tarkkaa ja paisuttelematonta. Esikoiskirjailijalta todellinen taidonnäyte!

Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin – ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun – läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitämät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista.

Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo – ja hänen edeltäjiensä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katseet kiinnittyvät väistämättä teemestarin taloon…

Kirjailija Emmi Itärantaa haastattelee työelämäprofessori (HY)  Hannele Pokka.

Lue Naiselle Ammatti -tilaisuudessa on myynnissä mm. Teemestarin kirja ja muita Teos-kustantamon kirjoja, kirjanmerkkejä, kahvia, koruja ja kasseja. Ostosten maksamiseen toivomme käytettävän yleisimpiä maksukortteja.

Osallistumismaksu 20 € sisältää kokoustarjoilun.
Ilmoittaudu ennakkoon viimeistään 24.10.2022 sähköpostilla espoo@naistenpankki.fi.
Maksa osallistumismaksu Naisten Pankki Espoon tilille FI89 1544 3000 1333 35. Viite 20255.

Tilaisuuden tuotoilla kartutetaan Naisten Pankin varainhankintaa hauraissa maissa elävien naisten yrittäjyyskoulutukseen.

Lämpimästi tervetuloa!
Naisten Pankki Espoo

Lisätiedot sähköpostilla Tiina Laiho