Lukevat Leidit -lukupiiri – kokoontumispaikka muuttunut

Lukevat Leidit -lukupiirin paikka on poikkeuksellisesti Joensuun pääkirjasto, Koskikatu 25, ryhmätyöhuone Opinpesä, jonne käynti on lukusalin kautta. Opinpesään mahtuu max. 10 henkeä. Ilmoittautumiset Seijalle seija.niiranen@pp1.inet.fi.

Syyskuun kirja on Lisa Wingate: Ennen kuin olimme sinun. 2020. Sitruuna Kustannus Oy. Suomennos Hilla Hautajoki. Englanninkielinen alkuteos Before We Were Yours. 2017 Ballantine Books. 473 sivua.

*******

Seija Niiranen on koonnut esittelyn kirjasta ja kirjailijasta:

Lisa Wingate (s. 1965) on entinen toimittaja ja hän kokee kirjoittaneensa aina. Hän aloitti kirjoittamisen jo ennen kuin aloitti koulun. Lisaa kannusti kirjoittamiseen ala-asteen opettaja, joka odotti näkevänsä Lisan nimen joku päivä lehdessä. Ensimmäinen kirja ”Tending Rose” ilmestyi 20001. Se syntyi tarinoiden pohjalta, joita Lisan isoäiti kertoi elämästään.

Lisa Wingate on kirjoittanut yli 30 kirjaa ja saanut teoksistaan useita palkintoja sekä ehdokkuuksia. Hänen kirjoja on julkaistu yli 40 kielellä ja ne ovat nousseet myydyimpien kirjojen listoille joka puolella maailmaa. Hän kertoo, että jokainen kirja on saanut inspiraationsa elämän todellisesta tilanteesta, jonka jälkeen kirjoittaminen on tutkimusmatkaa. Koskaan ei tiedä miten tarina kehittyy ja miten se loppuu.

Lisa Wingate on naimisissa, perheeseen kuluu kaksi poikaa. Hän asuu Teksasissa osana Wingate klaania ja on yksi klaanin tarinankertojista.

”Ennen kuin olimme sinun” kertoo jokilaiva Arcadiassa asuvasta perheestä, ei niin hyvästä lastenkodista sekä Avery Staffordista, senaattorin tyttärestä, joka ottaa selvää isoäitinsä elämästä.

”Ennen kuin olimme sinun” on ollut menestyskirja. Se on pysytellyt New York Timesin myydyimpien kirjojen listalla jo kaksi vuotta. Kirjaa on myyty 3 miljoona kappaletta ja sen oikeudet on myyty 35 maahan.

”Ennen kuin olimme sinun” on ainut Lisa Wingaten suomennettu teos ja ruotsiksi se on ”Innan ni tog oss”. 

*******

Myöhemmin syksyllä käsittelemme kirjoja
– ti 26.10.2021 Anni Saastamoinen, Sirkka
– ti 30.11.2021 Hanna Brotherus, Ainoa kotini

Jos haluat mukaan lukupiirin postituslistalle, ilmoita siitä Niirasen Seijalle seija.niiranen@pp1.inet.fi tai puh. 0500  679 454.

Tervetuloa mukaan!