Lukupiiri 22.4. – Lähikaupan nainen

Kirjojen lukeminen ja niistä keskustelu harjoittaa aivotoimintaa ja avartaa kuvaamme maailmasta. Espoon lukupiiri kokoontuu kerran kuukaudessa Tapiolan Palvelukeskuksessa. Tilan olemme saaneet käyttöömme Espoon kaupungilta, joka tällä tavoin tukee Naisten Pankin toimintaa ja varainkeruuta.

Sayaka Murate:
Lähikaupan nainen

Japanin merkittävimpiin nykykirjailijoihin kuuluvan ensimmäinen suomennettu teos. Kuvaa osuvasti naisiin kohdistuvia odotuksia ja Japanin urakeskeistä kulttuuria.

Gummeruksen mediatiedote 11.2.2020:

Mitä tarkoittaa ”normaali elämä”, pohtii Sayaka Murata romaanissaan Lähikaupan nainen. Kirja kertoo 36-vuotiaasta Keikosta, joka on tyytyväinen elämäänsä sinkkuna ja osa-aikaisena lähikaupan myyjänä. Perhe ja ystävät eivät kuitenkaan ymmärrä hänen valintojaan. Monesti palkittu Murata on yksi Japanin merkittävimpiä nykykirjailijoita.
Keiko on ollut samassa tokiolaisessa lähikaupassa, konbinissa, töissä 18 vuotta. Myymälästä ja sen joka päivä toistuvista askareista hän on löytänyt elämänsä tarkoituksen. Läheisten ja ympäristön luoma paine edetä uralla ja perustaa perhe pakottavat Keikon epätoivoisiin tekoihin.

Naisten Pankin lukupiirien tavoitteena on varainkeruu, joten toivomme, että osallistuessasi lahjoittaisit Naisten Pankille 5-10 €/tilaisuus. Vaihtoehtoisesti voit maksaa syyskaudelta esim. 30 € suoraan tilille seuraavin tiedoin.
Saaja: Espoon ryhmä kehitysmaiden naisten hyväksi ry
Tili: FI89 1544 3000 1333 35
Viite: 20255
Lahjoittaminen on kuitenkin vapaaehtoista.

Oletko kiinnostunut lukemisesta ja kirjoja koskevasta keskustelusta?
Lukupiiri toivottaa mukaan uusia jäseniä. Ota yhteys!

Naisten Pankki Espoon Lukupiirin vetäjät
Paula Arola 050-3840 171
Kirsti Jutila 040-5037 884